tisdag 21 augusti 2012

Nästa projekt - Fasadrenovering...


För ett par veckor sedan var vi äntligen klara med altanen och när jag åkte hemifrån imorse såg det ut så här...


Några timmar senare när jag kom hem såg det ut så här efter att sambon och vår gode vän snickare D varit i farten...


Byggnadsställning var uppsatt på altanen och taket nedtaget då vi ska renovera fasaden på den sida av huset som är mest utsatt för sol, regn och vind. Fogen mellan tegelstenarna ska bytas ut och taket på uteplatsen skall också bytas då det gjort sitt...

Sen vi köpte huset för drygt tre år sedan har vi gjort en hel del ute, inte lika mycket inne, men när vi fått fixat fasaden i sydväst är det förhoppningsvis inga stora projekt kvar att göra utomhus och vi kan istället börja greja inne vilket jag ser fram emot. Visst hade det varit roligare att renovera badrum än fasad, men en sak i taget och bättre att fixa "skalet" först så det inte blir några skador som för med sig mer arbete och kostnader än nödvändigt om man väljer att inte åtgärda det i tid.

Annars har jag jobbat som vanligt, ätit en trevlig lunch med goa Å och lille A och fått hjälp av bästa pappa med att fixa min bil.

NU: Dallas och sen väntar kudden!

Kramar Bella ♥

5 kommentarer:

Lotta sa...

Jag har sagt det förr men jag måste skriva det igen...jag är så impad! Ni fixar så bra och det blir jättefint.

Skönt att det blir lite avkoppling också. Dallas har gått här ett tag och jag har inte sett enda avsnitt. Jag vill ju hänga med er där hemma så nu får jag ta igen ;)

KRAM!

Vardagslyx sa...

Ja, det är inget litet projekt, det! Men vilket fint hus ni har! Altanen var verkligen snygg. Visst är det lite roligare att fixa inomhus, men det är skönt att ha de stora och kanske egentligen viktigare utomhusprojekten gjorda först.

Kram Pernilla

Kia sa...

Ja, alla renoveringar är ju inte så kul att man hoppar av glädje. Som vårt projekt gräva ner avloppstank! Verkligen skitkul!! Inte är det vi som bestämt det heller utan komunen, men det är bara fixa och betala och se glad ut. : ) Aja, sen slipper vi det och kan ta något som är roligare. Nästa år blir det altanen på framsidan som ska på plats igen.

Ha en toppen vecka!
Kram Kia

Mickis sa...

Dallas blev det här med :-)
Kult....

Vad fin altanen är sr underbar ut.. Vad duktig din gubbe är som grejar bygger & renoverar.. Det är bra att ha en händig man.. Jag valde ju en snickare så jag talar av egen erfarenhet ;-)

Ha en godnatt!
Kram

mariaemb. sa...

Ni är verkligen duktiga på att fixa! Här har fasadrenoveringen just börjat. Tyvärr är det hela fastigheten som ska genomgå detta och det blir alla tre sidor av vår lägenhet. Vi är redan inplastade och har ställningar utanför fönstret. Hackande och bankande är nog vardag de närmsta månaderna...suck...

Stor kram!