måndag 13 augusti 2012

Lavendeldoft i skördetid...


Blålila lavendelblommor doftar gott ute i krukan...


Jag hade stora tvivel på att det skulle gå att rädda den här rotknölen i våras...


Men det gick ju bra, kul!!


Hittade den här bilden på nätet och blev sugen på att baka lavendelskorpor, vill minnas att det finns ett recept på det i en av Leilas böcker som står på hyllan här i köket...

Det här året har blivit året vi provat om vi har några gröna fingrar och än så länge har det gått riktigt bra, det växer över förväntan i odlingslådorna och de senaste dagarna har vi kunnat plocka upp de första morötterna och även purjolöken och jordgubbarna är mogna. Vet att ni är många som sår er egen sallad och en hel del annat varje år och har betydligt mer godsaker i era trädgårdsland än vi har i våra lådor, men vi är så nöjda över att vi tog tag i det i våras för sååå gott det varit att hela sommaren kunnat plocka sallad och dill till måltiderna och jag blir också glad när jag ser att nästan alla växter jag grävde upp ur en rabatt i höstat klarat sig i krukorna de nu sitter i.

Hoppas Ni haft en bra start på veckan!

Kramar Bella ♥

3 kommentarer:

Lotta sa...

Vad underbar vacker lavendel! Du måste berätta hur du gjorde. Vi har ju vår jätteplanta som vi köpte...jag undrar hur det blir i vinter när vi tar in den.

Ljuvliga bilder!

xx

Mickis sa...

Visst är det härligt att kunna plocka egen odlade grönsaker och kryddor :-) smakar extra gott i matlagningen :-)

Ha en fin kväll!
Kram ❤

A House With A View sa...

Men vilken tur att växten tog sig, den blev ju huuur fin som helst!!! Jättefina bilder! Och det låter spännande med lavendelskorpor, det har jag inte smakat!! Helt underbara bilder från ert softande till OS längre ner också:)))))

Kraaaaaaaaaaam aka