söndag 17 juli 2011

Regnig tennisfinal i Båstad...


I förmiddags var det uppehåll och inget regn i Båstad, vi var tidigt på plats och passade på att ta en promenad ner till båthamnen och i de närmaste omgivningarna innan gick vi in genom grindarna för att se finalerna i Swedish Open...Det var fortfarande tomt på läktarna...Söderling passade på att värma upp lite innan dubbelfinalen började kl 12, finalmatchen mellan Robin Söderling och David Ferrer skulle inte starta förrän kl 14...Såg inte när jag fotograferade Söderling att Jonas Björkman stod och blev intervjuad vid nätet förrän jag laddade in fotona i datorn...Vi passade på att äta lunch innan matcherna började och satt och tittade på den strida ström av åskådare som kom in på området strax innan matchstart och innan regnet kom...

Lagom till matchstart öppnade himlen sig och dubbelfinalen fick avbrytas gång på gång pga av regnet och till slut fick vi ge upp. Vi väntade och väntade och hoppades att regnet skull dra undan, men då jag ska upp och arbeta imorgon och vi hade en bilresa på tre timmar hem så insåg vi att vi helt enkelt fick avstå från att se singelfinalen...Kändes mindre kul att sitta i bilen och lyssna på radiosporten och inte få se den drömtennis som Söderling spelade live, , men det kunde ju varit värre!6-2, 6-2 i setsiffror - utklassning!!

Stort grattis till Robin och när man ser på bilderna från finalen på tv:n så ser det t o m ut som att solen kikade fram nere i Båstad under finalspelet. (Bilderna från matchen lånade från Aftonbladet.)

Så var vi då hemma igen efter några trevliga dagar i Skåne, jag har tagit massor av kort som jag så klart ska visa er i veckan som kommer. Vi började med att åka till Ullared i tordags på vägen ner till Skåne där vi skulle hälsa på goda vänner. På torsdagskvällen blev det grillning och trevligt umgänge. I fredags åkte vi tillsammans över till Köpenhamn och i lördags turistade vi i sambons gamla hemstad Helsingborg, besökte Sofiero och Kärnan, promenerade på strandpromenaden mm och var även barnvakt åt D och J:s lille goe pojk M då de skulle på bröllop på kvällen. Avslutningen i Båstad blev väl lite mindre lyckad, men vi har varit där och då vi båda var jättetrötta efter intensiva dagar, blöta av regnet och jag som sagt ska upp och arbeta imorgon så gjorde vi rätt som åkte hem. Man kan väl säga som så att vi har sett allt i Båstad idag utom singelfinalen i tennis, den som vi åkte dit för att se :)Vi promenerade på kullerstensgatorna...Passerade Peppes Bodega och de andra resturangerna och uteställena där pulsen varit hög senaste veckan...Stranden var både tom, nästan ödslig och inte direkt inbjudande denna gråa söndag...
 


Under tiden det var speluppehåll i tennisen pga av regnet så promenerade vi som så många andra runt nere i hamnen och här samlades nyfikna på rad för att se denna stora båt försöka ta sig ut ur hamnen...Det var inga stora marginaler...


Skidbacke för de små...och prova på tennis...

NU måste jag gå och knyta mig för att orka upp imorgon då arbetet kallar igen efter en veckas semester!

Vill avsluta med att tacka D och J för Er gästfrihet och trevliga sällskap de senaste dagarna, nu får det inte dröja 1,5 år tills vi ses nästa gång, STORT TACK!!

Kramar Bella ♥ 

2 kommentarer:

Ann-Louise sa...

Antar att det var mysigt att vara i Båstad på finaldagen även om det måste känts trist att missa singelfinalen. Bilderna visar fina miljöer och stranden ser så fin ut även om det är dåligt väder just då.

Jobbar du igen nu och har mer semester sen? Hoppas du får lite mer ledigt sen och sen hoppas jag att maken får nytt jobb snarast!!
Han verkar ju kunna massor ;-)

Kramar

Postadress Torslanda sa...

Så fint det är i Båstad även när det är en grå dag. Verkar som att nu haft en riktigt skön semester där