lördag 8 maj 2010

Vårtecken och återfunna stulna bilar...

Fick se årets första nyckelpiga idag...


...som räddades undan sambon alla trädgårdsverktyg, ett träd med grova rötter skulle grävas upp idag...

Första gräslöken är skördad och blev ett perfekt tillbehör till kvällens lax som vi marinerade i citron och åt tillsammans med grillad sparris och färsk potatis...

Ibland kan man fundera på hur stora oddsen är för att vissa saker ska inträffa, sambons arbetskompis bil blev stulen i förra veckan och säger till sambon på fredag eftermiddag att om du ska ut och åka kan du ju passa på att "leta" efter min stulna bil på skämt... Efter en trevlig herrmiddag i Borås åker sambon hem sent på natten till lördag och lämnar av två vänner i Göteborg på vägen och när han släppt av den sista killen vid hans lägenhet så får han se precis en sån bil som arbetskompisen blivit av med ståendes ensam vid vägkanten, rätt bilmärke, rätt färg, likadan spoiler och när han passerar förbi ser han att låset saknas... Vad är oddsen att hitta arbetskompisens bil inne i Göteborg??? Förstår att det var en arbetskompis som inte riktigt var med noterna när hans chef ringer halv tre på natten och frågar vad han har för registreringsnummer på den stulna bilen, bilen är nu på verkstad och förhoppningsvis snart tillbaka hos sin ägare!!

Kunde inte somna innan sambon väl var hemma i natt så det blev sovmorgon för oss båda idag och sen har timmarna bara rusat iväg. Sambon har pysslat ute i trädgården och jag har haft fullt upp här inne. Efter att ha ätit god grillad lax till middag sitter vi nu i soffan med var sin laptop i knät och tittar på Yrrol, snart dags att krypa i säng så att vi är pigga imorgon då det är min kära pappas födelsedag och söndagsmiddag hemma hos mina föräldrar väntar.
Hoppas ni haft en bra dag och på återseende imorgon!!

Kramar ♥

6 kommentarer:

Mia sa...

Vilken tur!! Och det måste varit en glad om än förvirrad bilägare som blev uppringd mitt i natten :)

Ha en mysig söndag!

KRAM

StrandviksVillan sa...

Mums med fisk! Ni ser ut att ha så vårigt hos er. Vi hade 14 grader varmt igår, men nätterna är kalla.
Otroligt med bilen!! Vilken dum tjuv, haha!

Trist med ditt läkarbesök... Man undrar verkligen hur dom tänker? Klart att alla inom vården säkert sköter sina uppgifter, men hur är det med samarbetet egentligen, och kommunikationen?
Hoppas det går bättre vid nästa besök!

Ha en fin söndag!
kram!

alegni sa...

ojdå, vilken tur med bilen! skönt att vissa sådana historier slutar lyckligt!

man blir både arg och ledsen över att höra att det tycks vara likadant med sjukvården överallt. man borde alltid ha någon med sig som orkar strida för en och stå på sig, för när man är sjuk orkar man ju inte själv vara så påstridigt och kräva det man egentligen har rätt till.
hoppas du snart får komma till en läkare som förstår din situation.
varm kram
ingela

Karin sa...

Så osannolikt att hitta bilen!! =)

Så härliga våriga bilder du har tagit.
Nyckelpigan för en genast till barndomen igen, då man samlade på dom =)

Hoppas du har en skön söndag!
Kramar

Marie sa...

Höjden av tur!! Väldigt lustigt med bilen.

I dag har jag varit ute i trädgården med diverse arbetsredskap, precis som din sambo i går.Men nu blir det paus en stund, dax för lite fika!

Ha en fin söndag!
kram

mitt skärgårdsliv sa...

Här har barnen samlat på nyckelpigor :) Så otroligt med bilen, sån tur att den blev hittad! Hoppas du haft en härlig dag!