torsdag 27 maj 2010

Mellan Hägg och Syren...Att uttrycket "mellan hägg och syren" förknippas med den härliga tid som infaller mellan blomningstiden för hägg och syren är ju ett gammalt talesätt som vi alla känner till. Från att under ett par månader ha letat vårtecken som blåsippor i backarna, tussilago vid vägkanten och vitsippor i skogen övergår våren nu till att bli försommar och vi får för varje dag som går se fler och fler blommor slå ut och denna härlig tid är den då naturen är som allra vackrast tycker jag med alla färgstarka blommar och gyllengröna träd. Uttrycket "mellan hägg och syren" sägs första gången ha använts av en skomakare som tog semester på försommaren och satte upp en skylt med texten "Stängt mellan hägg och syren".
Än är det några veckor kvar till årets semester för min och många andras del, men det hindrar ju inte att man tar tillvara på lediga helger och kvällar och njuter av försommartiden "mellan hägg och syren".


Ikväll blir det andra semifinalen i årets Eurovison och jag håller så klart tummarna för det svenska bidraget med Anna Bergendahl, strax innan kl 23 vet vi hur det gått och jag hoppas verkligen att svenska folket har fel för om man ska tro kvällstidningarnas omröstningar så kommer detta bli första året som Sverige inte går vidare till finalen. Go Anna!!

Trevlig Kväll!!

Kramar ♥

6 kommentarer:

Maria sa...

Åh, jag som verkligen älskar syren! Har knappt hunnit njuta av att den slagit ut men nu när tiden finns ska jag se till att plocka in en kvist eller två!

Ha en riktigt fin kväll! Kram

Susanne sa...

Jag älskar syrener och det är så fint i naturen nu med allt som blommar :o)
Får verkligen hoppas att Anna går vidare!!!

Kram och sov gott

Ylva sa...

uj, vad spännande har missat det här med festivalen. Måste kolla upp hur det gått...

Mia sa...

Här står häggen i full blom och det är ju ett fin fint sommartecken....eller?

Tråkigt att Anna inte gick vidare...ett perfekt framträdande!

Kram

Helenas loggbok sa...

Visst är det härligt när allt blommar?! Det känns som allt har blommat ganska länge här eftersom våren varit ganska kall. Önskar jag hade ett syrénträd så jag kunde plocka inte lite doftande blommor!

Tack gulliga du för dina fina kommentarer hos mig. Det värmer så mycket!

Vi har i stort sett missat hela grejen med Melodifestivalen, måste kolla hur det gick....

Hoppas du får en skön helg!
Kramar
Helena

jessi sa...

Vi hade rätt. jag anade det när hörde alla bra konkurenter men det viktiga är att hon gjorde sitt bästa!

Jag älskar syrendoft... kan inte låta bli lukta när går förbi syrenbuskar..

KRAM