lördag 15 maj 2010

När luften går ur...Sitter och tittar ut över ett regnigt och grått landskap denna lördagsmorgon, känner mig lite veckovill efter gårdagens klämdag, jag valde trots möjligheten att kunna vara ledig att gå till mitt arbete, vilket så här i efterhand känns som ett bra val då jag kunde få undan en hel del på jobbet då det var lugnt på kontoret, inte så många telefonsamtal och inga kundbesök, med andra ord ett utmärkt tillfälle att minska högarna på skrivbordet så här i deklarations- och boksluttider.


Gårdagen soliga och fina väder känns nu borta, lika långt borta som min ork och energi är för tillfället. Vissa dagar vaknar man och känner en sån smärta och trötthet i kroppen att man bara vill dra täcket över huvudet och snabbspola dagen så att det blir kväll fortast möjligt så att man kan få somna ifrån sin värk och helt enkelt vakna lite piggare och mer utvilad nästa morgon och då ta tag i livet på nytt.
Har under den senaste veckan haft fruktansvärt ont i framför allt mina bihålor och vid min lunga, den smärta som kommer där är ett av min kropps sätt att ropa på hjälp, kroppens sätt att genom smärta tala om för mig att jag kört på för hårt, det har varit för mycket den sista tiden, jag känner hur jag för varje dag blivit allt tröttare, vissa dagar och stunder krävs det en riktig kraftansträngning för att ens lyfta min egen arm, kom på mig själv med rusa fram på stan igår med andan i halsen på ett sätt jag inte gjort på länge, fick mig en ordentlig tankeställare då och när jag vaknade och kände hur illamående jag var imorse pga av kroppen är helt slut var det bara att acceptera och inse att nu är det vila som gäller om jag inte ska klappa ihop totalt igen. Kroppen har sagt ifrån på ett sätt jag inte kan igonera längre och bara köra på. Blir så galet frustrerad då det är så mycket jag vill och behöver göra den närmsta tiden...

Har fått besked ifrån läkaren att det har skickats en remiss till Primärvårdens bedömningteam, väntar på en kallelse som jag hoppas kommer inom kort, att jag är i behov av en sjukskrivning på 25 % är det inget tvivel om, det gäller bara att få dem att förstå det och sen att få igenom det i det nya sjuksystemet vilket är långt ifrån en självklarhet...

Hade en jättetrevlig fredagkväll, bästa S kom på besök och då sambon skötte grillen fick vi möjlighet att sitta och prata ute i solen en stund innan vi gick in och åt en god middag och avslutade kvällen med att spela spel. Känner mig lyckligt lottad som har vänner som S, som man kan umgås med på ett så enkelt och otvunget sätt, jag behöver inte anstränga mig utan kan bara vara, att man kan umgås trots att jag är trött och egentligen mår skräp är så värdefullt, TACK!!!
Nu ska jag försöka ta tag i dagen och vill avsluta detta långa inlägg med att gratulera bästa Å på hennes födelsedag, GRATTIS vännen!!!
Kramar ♥

7 kommentarer:

Helenas loggbok sa...

Stackars dig vad trist det är med all värk och trötthet. Jag lider verkligen med dig och förstår din frustration när det inte går att göra det man igentligen skulle önska. Jag håller alla tummar att det blir bättre!

"Dina" sommarstugor i inlägget nedan skulle sitta fint! Jag har värsta magontet över att åka till Sverige i sommar igen och inte ha någonstans att bo. Det fungerar inte att bo hos mina föräldrar och all personal som är där 24 h om dygnet för att hjälpa mamma, eller hos svärföräldrarna där man knappt känner sig välkommen!

Hoppas på lite sol och värme nu, det gör ändå livet lite enklare!
Stora kramar
Helena

Emma sa...

God kväll gumman!

Det gör mig ont att läsa om hur du mår. : - ( Hoppas verkligen att du får igenom sjukskrivningen. Som sagt de är ju inte lätt i de här systemet som är just nu. Men jag tror minsann att det kommer att gå vägen för dig!

Hos oss ösregnade de också i förmiddags. Nu skiner solen & vi har precis avnjutit en förrätt här ute på altanen. Helt otroligt att man kan sitta ute utan att frysa ihjäl ; - )

Nu hoppas jag att du lyssnar på din kropp & att du bara slappar i helgen. Ibland behöver man de & de ska man ge sig tid för! : - )

STORA KRAMAR till dig från mig

home by lina sa...

Det måste vara så frustrerande när man vill så mycket men att kroppen säger i från....hoppas nu verkligen att din sjukskrivning går igenom! Här lyser solen och jag sitter ute i bara linne, känns väldigt lyxigt när man hör att det regnar både här och var runt om. Ta hand om dig nu och vila! Stor kram Lina

Linda - Inspiration, Inredning, Design sa...

Håller tummarna för att du får ett positivt svar från Primärvården.

Hoppas du har en fin helg och att du laddar batterierna ordentligt

Kram på dig

Signe 1 sa...

Usch det låter inte nåt roligt när du beskriver hur du mår vännen! Hoppas sjukskrivningen går igenom nu, jag håller alla tummar jag kan för dig!! Stora kramen Sofia

Ann-Louise sa...

Tack fina du för alla stärkande ord och även ditt mail!

Jag är hemma igen nu, har tagit en dusch och bara slappar i soffan. Känns som luften gick ur mig med nu efter flera dagar på helspänn, många mil i kroppen och av att aldrig vara ensam, vilket jag har ett stort behov av. Är ändå så glad över hur fint allt blev.

Hoppas du tagit det lugnt idag nu och får en skön piggare söndag. Håller verkligen tummarna för dig för att din sjukskrivning går igenom. Du måste få ta hand om dig!

Kramar

jessi sa...

Goa bloggvän! Det gör ont i mitt hjärta att läsa att du inte mått så bra. hoppas de fattar allvaret att du är sjuk, blir så arg när det ska vara så svårt att få den stöd man behöver!!!

Sköt om dig!