torsdag 6 maj 2010

Trevligt besök!!!

Min söte lille gudson kom på besök idag, han har blivit så stor och det är så roligt att få följa hans utveckling till en egen liten person och om några dagar är det 1,5 år sedan han föddes och det firade vi så klart med en liten present, har man inga egna barn får man ju skämma bort sin lille gudson :)

Våren är den tid då vi har som allra mest att göra på jobbet, även om vårsolen lockar till utomhusaktiviteter så måste alla deklarationer och bokslut göras så timmarna på kontoret bara rusar iväg på dagarna vilket jag faktiskt gillar, finns inget tråkigare än att sitta och inte ha något att göra på sitt arbete, lagom är så klart bäst, men hellre lite för mycket än för lite på att göra-listan, tror inte jag är ensam om att känna att lite press gör att man blir effektivare och får mera gjort.

Min planerade lunch med pappa idag blev tyvärr inställd så det fick bli hämtmat från thairestaurangen som ligger lite längre upp på gatan till lunch och för er som inte arbetar på en redovisningsbyrå eller har eget företag så är det kanske ganska ointressant och oviktigt vetande att det fr o m 1 januari kom en ny kassalag som innebär att alla företag som bedriver kontanthandel måste ha en certifierad kassapparat med en kontrollenhet i som läser av alla registreringar som görs och detta naturligtvis i ett försök att minska handeln med svarta pengar. Alla företag måste även kunna erbjuda kunderna ett kontantkvitto och på thairestaurangen stod det en stor skylt att "Här lämnar vi alltid kvitto till våra kunder". Betalade min lunch med kort och fick bara babskvittot, brukar inte fråga efter kvitto på en lunch, men kunde inte låta bli idag eftersom de hade en så stor skylt och så fick jag inget kvitto. När jag frågade efter mitt kvitto så blev servitrisen alldeles tyst och jag såg paniken i hennes ögon samtidigt som hon krafsade framför kassapparaten och till slut lyckas hon hitta ett kvitto som ligger där och är utskrivet en timme tidigare... Kanske skulle börja extraknäcka som kontrollant för Skatteverket :) eller inte... Bara för att jag arbetar på en redovisningsbyrå så ligger det inte för mig att bli en skattmas med pekpinnar!!

Dagen har avslutats med ett efterlängtat besök av min gudson och hans goa föräldrar som hade med sig den glada nyheten att de köpt hus som de kommer flytta in i lagom till sommaren, är så glad för deras skull då de nu kommer kunna flytta in i lugn och ro innan lille O till hösten ska bli storebror!!

Hoppas ni haft en bra dag!!

Kramar ♥

3 kommentarer:

Helenas loggbok sa...

Hej!
Har inte hunnit vara inne hos dig på länge. Bloggandet har inte hunnits med den senaste tiden. Såg ett foto på dig längre ner i inläggen. Vad kul att få se en bild på dig, har inte sett det tidigare! Vad söt du är!!!

Hoppas du får en mysig helg!
Kramar
Helena

Mia sa...

Intensiva dagar för dig.....och den nya kassalagen har ju fört med sig en hel del extraarbete för bokföringen...

Mysigt besök du haft!!!

Ha en underbar fredag!!!

KRAM

Annas inspiration sa...

Vilken liten sötis,
förstår att det är skoj att fälja honom :-)

Mysig kväll önskar jag dig,
kramis