tisdag 11 maj 2010

Trädgårdsnytt och mysigt spontanbesök...


Äntligen är det vår i trädgården...

Trots en bitande kall vind ute som inte riktigt stämmer överens med de ljumma varma vårvindar vi önskar oss så här i mitten på maj så gör naturen allt den kan för att komma ikapp efter en kall och snörik vintern, för varje dag som går brister knoppar och snabbare än vi kan ana så kan vi snart njuta av sommarblommornas vackra färgprakt i var och varannan rabatt, påskliljor, snödroppar, blåsippor och tussilago har blommat för fullt sen en tid tillbaka och i helgen hittade jag bl a gullvivor ute på gräsmattan och både vår klängrosenbuske och ormhasseln har börjat vakna till liv efter vintern...
Visst känns det som man liksom naturen pånytt föds så här på våren, lite av en nystart efter den mörka årstiden och med en längtan och förväntan inför den stundande sommaren. Även om jag gillar sommarhalvåret bäst så uppskattar jag att vi har de skiftningar som de olika årstiderna ger oss här i Sverige, hade vi haft sommar året om så hade i alla fall inte jag uppskattat den på samma sätt som jag gör idag då det varit en självklarhet med sol och värme året om som man snabbt vant sig vid och inte uppskattat på samma sätt...

Gillar spontanbesök av goda vänner och deras underbara små barn...

Vatten som vatten, klart man vill bada med fiskarna när man är 1 år och heter L...


Lek med klossar på ljugarbänken var inte riktigt lika roligt, men det funkade...
Fick trevligt spontanbesök av goda vänner ikväll, så uppskattat när vänner som är i närheten hör av sig och kommer förbi på en improviserad fika, det behöver inte vara svårare och ofta så är det det oplanerade som blir det trevligaste :)
Hoppas ni haft en bra dag!!
Kramar ♥

6 kommentarer:

Maria sa...

Åh vilka härliga bilder du bjuder på idag! SOM jag önskar att jag hade en trädgård att pyssla i......Få nöja mig med min balkon tills vidare..

Ha en fortsatt fin vecka! Stor kram

Linda - Inspiration, Inredning, Design sa...

Riktigt härliga vårbilder. Visst är det så att man uppskattar sommaren och de andra årstiderna mer när de blir så tydliga. Alla fyra årstiderna har ju sin speciella tjusning;)

Hoppas du får en fin dag
Många kramar

Helenas loggbok sa...

Vilka härliga vårbilder!
Hoppas du får en härlig Kristi Himmelfärds helg!
Kram
Helena

jessi sa...

Ljuvligt att se sin trädgård blomma och växa. Det är som att se ett mirakel år efter år när våren övervinner vintern o allt börjar gro.. Så är det med livet också, vi kommer igen efter svåra tider och ser ljuset igen.

KRAM

Fröken Fräken sa...

Ni har iaf bra mycket mer blommade hos er - här har faktiskt isarna inte gått upp än! Men nu ryktas det om 20-22 plusgrader under helgen, och jag hoppas så att det är sant :-) Nu får det bli vår på riktigt! Ha en fin långhelg!

♥Mitt Lilla Krypin♥ sa...

Hej Bella!

Vilka ljuvliga bilder!!! Visst blir man lite lyckligare o positivare när blommor och träd håller på att slå ut, och man vet att sommaren är på intåg :o)

Önskar dig en härlig fortsättning på veckan :o)

Kram Carolina