lördag 24 april 2010

Timjansfärsbiffar med soltorkade tomater och mozzarella...


Alla trädgårdsmöbler är ännu inte framplockade, men vårt lilla cafébord som vi har intill grillen är på plats och fick ikväll agera grillbord...

Färsbiff med soltorkade tomater, timjan, cayennepeppar och mozzarella stod på menyn...

Sambon fixade grillningen galant...

Till färsbiffarna åt vi ugsstekt färsk potatis som kryddats med lite salt, peppar och timjan, och hemmagjord tsatsiki, vilöksbröd och en god grönsallad...


Här på Västkusten har vi haft en riktigt solig vårdag, hyfsade temperaturer, men en bitande kall vind gjorde att min stund i solstolen blev kortare än planerat. Sambon har jobbat hela dagen och jag har roat mig med att storstäda huset, vilket var mer än nödvändigt, kändes helt galet att vara inne mer än halva dagen när det äntligen var fint väder på helgen, men så här i efterhand är det riktigt skönt att ha ett skinande rent hem, renbäddade sängar och betydligt mindre smutstvätt att ta hand om i tvättstugan så denna lördagkväll sitter jag i soffan med gott samvete efter att ha ätit en riktigt god middag som vi med gemensamma krafter svängde ihop. Kvällen ska avslutas med senaste Wallander-filmen som vi missat och planerna inför morgondagen är en tipspromenad och mera trädgårdsfix.

Hoppas ni som troget kikar in här kunnat njuta av det fina vädret och haft en riktigt skön lördag och för er som blev sugna på att grilla färsbiffar kommer receptet här!!

TIMJANSFäRSBIFF MED SOLTORKADE TOMATER
3-4 personer

ca 500 gram nötfärs
1 riven scharlottenlök
ca 8-9 soltorkade tomater i olja
2 ägg
3 msk ströbröd
1 tsk cayennepeppar
salt o peppar
hackad färsk timjan
ev. mozzarella

Bland ihop nötfärsen med de andra ingredienserna och forma biffarna. Man kan med fördel göra smeten ett par timmar innan, låt stå i kylskåpet tills det är dags att grilla.

TIPS!! Prova gärna att lägga en skiva mozzarella i biffen, jag gillar inte smält ost, men sambon hälsar att detta var en riktigt höjdare!

Smaklig Måltid!!!

4 kommentarer:

Signe 1 sa...

Mums vad gott det lät med dessa färsbiffar!! Tack för receptet, ska garanterat prövas:-) Ha en fin söndag! Natti!

Kram Sofia

Att ha det gott sa...

Låter smaskens

Cicci sa...

Mmm, vad gott det lätt med grillade biffar. Åt något liknande igår, hamburgare med fetaost och chili. Men ditt recept kommer nog att provas i sommar.

Vad duktigt av dig att städa hela huset. Skönt att ha ett rent o snyggt hem.

Kramar

jessi sa...

Det låter ljuvligt gott!

Hoppas allt väl med dig. Jag mailar dig snart!

KRAMIS