torsdag 15 april 2010

Reportage i lokaltidningen...Fick en förfråga för ett tag sedan om jag kunde tänka mig att ställa upp på en intervju för lokaltidningen då en reporter där läst min blogg och tyckte det skulle vara intressant att skriva om de sjukdomar jag har problem med, funderade fram och tillbaka innan jag bestämde mig för att ställa upp under förutsättning att jag inte skulle var med på någon närbild och att jag fick läsa artikeln innan den publicerades. Dem jag känner vet hur jag har det och då spelar det ingen roll om det står om det i tidningen, men jag vill inte att ha en stämpel i pannan när jag går på stan där det står sjuk, vilket man får om man visar sig på bild. Har inte hört något efter jag gjorde intervjun i förra veckan så jag tänkte att det kanske inte blev någon artikel så jag blev både förvånad och besviken när jag imorse fick frågan på jobbet, om det var mig det stod om i tidningen...

Det var inget fel på artikeln, men jag tycker det är tråkigt att det saknades information om fibromyalgin som är en stor bidragande orsak till min värk i hela kroppen, och att det är vanligt som i mitt fall att man drabbas av både kronisk trötthetssyndrom och fibromyalgi. Hade velat fått fram att tröttheten som man har pga trötthetssyndromet beror på att immunförsvaret arbetar hela tiden, även om man inte har någon infektion i kroppen, det hade kunnat gjort att folk fick en ökad förståelse för hur man kan vara så trött, vilket var syftet med artikeln.

Inget att göra åt så här i efterhand, bara att lägga det här bakom sig. Är det någon som vill läsa artikeln, finns den
här.

Kram ♥

13 kommentarer:

cecce sa...

Hej!
Kan gott förstå din tveksamhet till intervjun då man sällan vet vad det mynnar ut i och vilken information som går fram.
Läste artikeln...
Kan tänka mej att du möter mycket oförståelse från omgivningen. Det är ju ofta så med sjukdomar som liksom inte "syns". Trötthet är också något som alla har ibland men inte i den grad som du upplever, vilket är något helt annat.
Positivt med B-12 sprutorna dock...att du känner dej lite bättre av dem.

Det som slår mej när jag läste artikleln och även här på din blogg är att det är fantastiskt att du orkar sprida så mycket glädje, omtanke och förståelse för andra när du har så jobbigt själv.
Beundransvärt!
Det är kanske en uppgift du har...en fin sådan:-)

Många kramar!

Therese sa...

Starkt ändå¨o ställa upp! Du är en kämpe! Kram på dig /Therese H

Johi sa...

Tack för att du delar med dig! Visste inte att du bor så nära mig, då måste vi ha en bloggträff på torkp hihihih Kram

Mia sa...

Vilken kämpe du är!!!

Tråkigt att reporten inte höll sitt ord att du skulle få kolla artikeln innan den publicerades....

Lite mer fakta hade varit önskvärt...

Måste vara jobbigt att ha en sjukdom som inte syns....människor har svårt att ha förståelse i sådana situtioner....

Massor av kramar till dig Bella.....vem vet...kanske vi springer på varandra på Torp någon dag....

Lilla Vrån sa...

Bra gjort att ställa upp på intervjun...alltid bra att sprida viktig information, synd bara att det inte fungerade hela vägen.
Men du gjorde ju verkligen din del av avtalet.
Största kramen//Carina

Therése sa...

Tråkigt när det blir så :-(
Ska gå in å läsa artikeln nu!
Ha en skön kväll nu...KRAM!

Huset vid ån sa...

Hej vännen! Vill börja med att Tacka dig för dina omtänksamma ord inne hos mig, dom värmde verkligen. Du vet ju verkligen vad det här handlar om, att varje dag är kamp mot värken o tröttheten. Jag tycker det var jättebra gjort av dig att ställa upp i tidningen men väldigt dåligt av journalisten att inte ha gått igenom allt med dig först...Efter ha läst artikeln så nämndes inte fibromyalgin en ända gång och det var ju synd. Hoppas att din helg blir bra och att värken o tröttheten inte tar över helt! Många Kramar till dig från mig. Therese

Aratorps Lena sa...

Hej! Jag ska smita in och läsa reportaget, hoppas du mår bättre... Svåra beslut ska fattas och man vet ju inte förrän efteråt hur det går... Starkt jobbat, tycker jag! Underbara bilder på det lilla knytet! Hur små ÄR de? Helt otroligt. Ha en skön helg! Kram

jessi sa...

Vad konstigt att det står inget om fibro som orsakar mycket värk för dig. Det är nästan som de hade bestämt sig för att de skulle handla om det andra. Vilket är ju bra att de också lyfts fram i media. Jag tycker i vilket fall som helst det var jättebra du var med, fler människor behöver förstå att det finns olika sjukdomar som påverkar ens liv. Även om de inte syns utanpå. (har läst artikeln)
Jag har också flera gånger varit med om att delta i artiklar privat o som lärare och ilband lyckas reportrarna skriva helt annat än jag sagt. Så jag brukar ringa o tjata att jag måste få läsa innan. Annars "glömmer" de...

Många kramar vännen!

StrandviksVillan sa...

Tack för länken till reportaget!
Förstår att du är besviken, att du inte fick läsa och godkänna på förhand. Artikeln kunde gott varit mer ingående och förklarande, eftersom det väl var syftet?
Det är jobbigt med "osynliga" sjukdomar, så svårt att förklara.
Vår minsting har en kronisk sjukdom, men folk har inte så stor förståelse just för att det inte märks på honom. Folk frågar ofta "kanske han har blivit frisk nu?" Sååå irriterande!

Tycker det är strongt av dig att ändå klara av 75 procents arbetstid.
Sköt nu om dig!
kram, Ann-Christine

Viktoria sa...

Jag tycker det vra en bra artikel iaf! Bra att du gör så man får upp ögonen för dina sjukdommar. Speciellt IBS då jag själv har det! Så det var liksom " skönt" o veta att det finns fler som har det som jag ibland! Jätte modigt av dig o ställa upp!

Emma sa...

Hej tjejen!

Hur är de idag? Har du lite fredagsfeeling?

Läste artikeln & de är helt otroligt vad du gått igenom(går igenom). De är svårt att föreställa sig hur de är att ständigt ha de så!
Tycker att du verkar vara en jättego tjej som är så duktig på att fokusera på nuet.

Massa med kramar till dig från mig

Anonym sa...

Jag förstår precis hur du känner dig.Har själv levt med kronisk smärta i 15 år,som till slut diagnostiserades som fibromyalgi.Man får kämmpa för att bli trodd för sjukdomen syns ju inte.Men det är du själv som vet bäst hur din dag ska se ut för att må så bra som möjligt.Har tyvärr ingen egen blogg.Ha det bra,kämpa på. Du är inte ensam.Hälsningar Maria.