fredag 2 april 2010

Lååångfredag....


God Morgon!

Vaknade betydligt tidigare än önskat och planerat idag, konstigt det där att när man väl har möjlighet att sova ut på morgonen så vaknar man tidigare än tuppen och kan inte somna om, ja ja inte mycket att göra åt. Idag är det långfredag och jag minns denna dag från min barndom som årets längsta och tråkigaste, inga affärer var öppna och man bara väntade på att det skulle bli påskafton, vet inte vad ni hade för traditioner som barn, men där jag är uppväxt målade man påskbrev som man sedan fyllde med godis och på påskafton sprang man runt till sina kompisar utklädda till påskkärringar och påskgubbar, öppnade deras ytterdörren, kastade in påskbrevet och ropade "Glad Påsk", bara för att direkt springa där ifrån innan kompisen hann se vem det var som önskade Glad Påsk. Jag älskade som barn att sitta och måla påskbrev och var allt som oftast färdig långt innan påskhelgen, men det hände att långfredagen ägnades åt att måla klart de sista och fram på eftermiddagen satt hela familjen samlade vid köksbordet och gjorde klart påskbreven, fyllde dem med godis och skrev adresser som "Påskgumman Bella, Äggstigen 1, BLÅKULLA".
Vad hade ni för traditioner? Hur firar Era barn idag?
Önskar er alla en trevlig långfredag!!
Kram ♥

8 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Vaknade också alldeles för tidigt idag! Jag som skulle ha sovmorgon varenda dag denna påsk. Men då kanske man hinner med fler roliga pyssel?!

Har hört om den där påskbrevstraditionen, som jag tror är något som bara finns i södra Sverige. Här höll vi inte på med det, däremot var det endel utklädning Och långfredagen var låååååååång! ;-D Ha en fortsatt fin påsk!

Signe 1 sa...

Ja typiskt att man vaknar tidigt när man fååår sova ut!;-)

GLAD PÅSK till dig vännen! Hoppas helgen blir underbar!
Kraam Sofia

Uh-huh-me.com / Nettan sa...

Ja det är konstigt det där att man inte vill sova länge då man väl är ledig :) var vaken redan tjugo i åtta idag, hehe !

Önskar dig en härlig påskhelg! Kram!

cecce sa...

Hej!
Ja helt klart är inte långfredagen vad den har varit och barnen idag har nog inte samma erfarenheter av denna fredag som vi.

Här hemma har vi mest förberett lördagens festligheter. Jag har stått vid spisen och barnen har farit rundor som vilken fredag som helst. Som tur är har det varit fint väder så de har varit ute en hel del.

I morgon ska vi måla ägg! Det brukar barnen se fram emot:-)
I går var Lillan påskkärring och vi var på påskfirande på Kulturen i Lund.
Jättetrevligt!

Önskar dej en underbar påskhelg och en riktigt GLAD PÅSK!!

Kramar!

Åsa sa...

hej tjejen!! kul att ni hade samma "kasta-in-påskbrev-och-spring" traditioner som vi... måste ha med de dalslänska skogarna att göra. Pratade om det idag faktiskt med fam T, och de hade aldrig hört talas om det... kanske syns i morgon hos dem, för vi kanske kikar förbi en kortis. kram kram

mitt skärgårdsliv sa...

Önskar dig en riktigt GLAD PÅSK!

Maria sa...

Det är så mysigt med traditioner! Vi brukade klä ut oss till påskkärringar, måla kort som vi gick runt och delade ut samtidigt som vi sjöng "gullefjun". Haha, det var tider det. :)

Önskar dig en riktigt fin påskafton vännen!
Stor kram!

肉羹麵Tom sa...

cool!very creative!avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,情色