fredag 16 april 2010

Fredagsmys med Chililax...


Kvällens middag blev en improviserad chililax som blev riktigt god, gillar ni när det är lite sting i maten så finns receptet nedan...

Visst är det väl så att fredagskvällen nästan är det bästa på hela helgen, efter en lång arbetsvecka lagar man lite god mat och bara njuter av veta att man har två dagars ledighet framför sig. Blir en lugn kväll för våran del då vi har en arbetshelg i trädgården framför oss. För drygt en vecka sedan köpte vi 150 thujor och nu ska de planteras till en häck runt vår trädgård, vi har haft en grävare här idag som tagit bort stora buskar med hemska rötter så imorgon klockan nio sätter vi igång, jordfräs är lånad av goda vänner och min pappa är snäll och kommer ner till oss för att hjälpa till så förhoppningsvis har vi imorgon kväll en nyplanterad och efterlängtad häck framför vårt hus.

Mina 5 000 kr som varit på vift sen förra helgens misslyckade uttag i bankomaten har äntligen hittat tillbaka till mitt konto, vilket så klart känns väldigt bra...
Vill avsluta dagens inlägg med att gratulera mina goda vänner T o T som blivit lyckliga föräldrar till en liten flicka och grattis till R som blev stolt storebror till en lillasyster igår kväll!

CHILILAX
4 pers

4 laxfiléer (á ca 140 g)
2 dl chili o paprika cremefraiche
1 stor röd paprika
100 g fetaost
2-3 msk sweet chilisås
1 knippe sparris
flingsalt

GÖR SÅ HÄR:
1. Smörj en form och lägg sparrisen i botten, strö över lite flingsalt och lägg sedan på laxfiléerna.
2. Blanda ihop creme fraiche med finhackad paprika (spara lite till servering), smulad fetaost och chilisåsen i en bunke. Fördela röran över fisken.
3. Tillaga mitt i ugnen i 200 grader i ca 15-20.
Servera med potatis eller ris, en god sallad och sweet chili sås!
Smaklig Måltid!!

7 kommentarer:

Linruz sa...

Ojoj det låter som ni har fullt upp i helgen.
Skönt att pengarna hittade tillbaka igen.
Stor kram Lina

Fånga dagen sa...

Hej Bella!
Ja det där med pengar på vift är inte kul me skönt att de kommit till rätta.
Du jag hade en fråga till dig. Hur kom du på det här med Ibs? hade du mycket problem med magen eller, här är en till som alltid känner av sin.
Jag önskar dig en skön helg och laxen såg bara så underbar ut.
Kram Lena

mariaemb. sa...

Tack snälla! Kul att du tycker det blir bra :)

Laxen ser jättegod ut! Jag är inne i en sparrisperiod nu också, det är så gott!!

Läste reportaget du länkat till och jag tycker ändå att det är bra att du ställer upp och pratar om detta så att det blir känt. Du är stark!

Hoppas att du får en riktigt mysig helt!
Stor kram

cecce sa...

Mmmm...det lät gott!
Ska faktiskt tillaga lax om en stund, men jag har köpt creme fraiche med franska örter vilket faktiskt också är gott till lax!!

Oj..vad ni måste ha slitit idag!
Hoppas det gått bra!!

Kramar!!

mitt skärgårdsliv sa...

va bra att pengarna som varit på vift hittat hem :) Ni har fullt upp i helgen ser jag med alla planteringar. Receptet borde jag pröva på, vore kanske på tiden att variera maten mera hemma! God fortsättning på helgen!

millandante sa...

Mmm så gott det verkar!!!
Tycker att artikeln i alla fall tog upp det där viktiga att man inte alltid kan se på utsidan hur en människa mår på insidan...! Tycker även att din positiva inställning lös igenom... men jag förstår vad du menar med att de gärna fått skriva lite mer fakta.
Skönt att dina pengar är tillbaka!!!
STOR KRAM du trädgårdsmästare!:)

jessi sa...

Gott med lax! Tur att du har fått tillbaka dina pengar, inte kul att ha så mkt pengar på vift...

Hoppas du mår bra och får en mysig solig söndag vännen!

KRAMIS