söndag 18 december 2011

Mysig adventsfika...


Det här bjöds våra fikagäster på i dag när vi också tänt det fjärde ljuset i adventsljusstaken...

Trött är bara förnamnet på vad jag är denna fjärde advent så en dag i lugn och ro var precis vad jag behövde. Vi började dagen med en lång frukost innan vi gick ner i biorummet och tittade på Jägarna 2, en film ni absolut ska se om ni inte redan gjort det. Enda aktiviteten har varit en trevlig fika med goda vänner som hade med sig fina julblommor och en söt liten tomte till sambo för att han skulle ha en egen tomte i present. Tomten var så klart en kul grej då jag har närmare 50 tomtar som jag plockar fram varje år... Att pynta med tomtar lite här och var strider egentligen helt mot min inredningsstil och smak som är ganska avskalad och jag är egentligen allergisk mot att ha saker överallt, men ett par veckor om året så får tomtarna som bl a är minnen från min uppväxt flytta in. Mina föräldrar har haft som tradition att ge mig en tomte varje år som jag sedan skrivit årtalet under och jag varken kan eller vill välja ut endast några av nissarna att ställa fram varje år.

Hoppas ni haft en bra söndag och att julveckan börjar bra för Er alla!!

Kramar Bella ♥

14 kommentarer:

Susanne sa...

Himmel så mycket gottis du bjuder på, här blir det inte så mycket julgodis i år för jag äter ihjäl mig ;)

Kram och sov gott

Anna - Starwoman sa...

Det där fatet såg farligt gott ut måste jag säga :-)

Låter som en mysig 4:de advent och jag tycker det är gulligt att du tar fram dina tomtar. Själv har jag fått in lite rött här hemma i år och vem vet nästa jul kanske det kommer fram en och annan tomte också :-) Vill ju att Maximilian ska få känna av riktig jul som jag fick som liten, så som sagt kanske blir några tomtar :-)

Ha en fin julvecka!

Kram/Anna

millandante sa...

MUMS!! Och så fin tradition du har med alla dina tomtar:)
Gillar julgranen från Indiska!!

Hoppas du känner dig piggare efter en skön vilosöndag!

KRAM

A House With A View sa...

Uuuuunderbar bild!! Vilken mysig dag!! Tack för tipset om filmen, har faktiskt funderat att se den - nu ska det bli av :)

Stoooor 4:e adventkramiz aka

Carolines hemligheter sa...

God morgon! Jag tycker det låter jättemysigt att plocka fram alla tomtarna, jag är precis likadan :-) Att stöta på en tomte här och där vart jag än går i huset skapar ju julstämning!

Hoppas att du känner dig piggare idag och får en fin måndag så här fem dagar före jul (eller är det sex, hur räknar man egentligen...)!

KRAMAR

alegni sa...

åh, jag vill också bli bjuden på fika hos er. så mycket gott på ditt fina våningsfat! :)
vi hade också biokväll i går, fast vi åkte in till stan för att se på film. det blev "new years eve" för oss, en riktig feelgoodfilm så här inför julhelgen.
ha det gott i veckan!
kram
ingela

Helenas loggbok sa...

Några veckor om året kan man ju go bananas och bryta sina annars lite strikta inredningsstil. Så är det nog för många. Det är jätte mysigt att plocka fram allt, men nästan ännu skönare och mysigare när man plockat bort allt och köper de första krispiga tulpanerna i januari.
Hoppas du får lite julledigt snart!
Kram
Helena
PS Mamma mår "så där".Har skrivit om det! Tack snälla för omtanken att du frågar om henne!

Vita rosor och förgätmigej sa...

Mmmmm, nu blev man ju inte alls sugen.... ;) Vad sött när du berättar om dina tomtar! Kan du inte rada upp alla och fota så man får se hur de ser ut de små liven. Här hemma hos oss är det mannen som står för tomtefägringen och jag har faktiskt lärt mig att uppskatta dem till jul. Men det har tagit 10år! ;)

Kram/ Anna

Stjärnor & Champagne sa...

Hallå vännen! Hoppas att allt är bra med dig. Psst jag har knappt någon tomte:) Har ni någon snö neråt? Jag har känt mig väldigt trött, trött i kroppen senaste tiden men men det kanske blir bättre eller? Jag skall ta tag i det efter årsskiftet tänkte jag:(. Men vill iaf att du skall veta att jag tjyvkikar hos dig. Stor kram A

Thereses liv och vardag sa...

Vilket fint fikafat, det såg väldigt gott ut! Är det pepparkakscupcakes du har längst ner? Mysig tradition med tomtarna! Kram!

Marie sa...

Oj, vad mycket gott du har hunnit med att fixa!!!
Jag gillar inte heller att ha för många saker framme.. men visst är det mysigt och stämningsfullt med ett gäng röda tomtar till jul, det hör liksom till tycker jag.

Goa julkramar till dig Bella!!

cecce sa...

Vad mycket gott! Vilket underbart fikafat!!!
Tack för alla bra julgodisrecept. Själv har jag gjort lakritsknäck och polkabräck och i dagarna ska jag försöka hinna med RockyRoad också. Sen tänkte jag försöka hinna med lite mer pepparkasmuffins också som jag ska ta med till syrran i Göeborg där jag ska fira julen.

Hoppas du mår bättre!
Sköt om dig!

Kramar

millan sa...

Det där kakfatet anytime... så gott det såg ut... tur att det snart är lunch. Ha de' bäst Kram

Postadress Torslanda sa...

Ojojoj så mycket gott på det kakfatet! Så fint du har julpyntat inne och ute.
Ha fina dagar så här innan jul.