tisdag 13 december 2011

Sankta Lucia...


Natten går tunga fjät...

Hur kan man missa att det är luciamorgon? I år lyckades jag... Jag var helt säker på att det var den 12 december när jag vaknade och hade inte tanke på att ljusdrottnigar runt om i landet lussade för fullt i den tidiga morgontimman. Jag borde egentligen haft koll på att den 12:e var igår eftersom det var sista dagen för momsinlämning och hela arbetsdagen jobbade jag för att hinna klart med det sista företagets skattedeklaration. Så förvånad blev jag och faktiskt lite besviken när det gick upp för mig vilken dag det var, jag brukar alltid gå upp lite extra tidigt, tända ljus och titta på luciamorgon på tv. I dag blev det till att titta på reprisen kl 18 och för andra året i rad så tycker jag svt lyckats göra ett riktigt stämningsfullt progam med vacker sång, precis som det ska vara!

Har du varit på något luciafirande?

Kramar Bella ♥

11 kommentarer:

MIN LYCKA ♥ sa...

Lyssnade precis på samma och blev nästan tårögd..tror jag börjar bli gammal;)

Idag har vi varit i kyrkan och lyssnat på luciatåg med alla barnen. På torsdag väntar mina småttingar (i klassen) julfest och lussetåg för föräldrarna, blir spännande;=)

Ha en fin fortsatt luciakväll! Kram

Carolines hemligheter sa...

Jag tittar aldrig på luciafirandet på TV, att jag inte gör det??? Det måste ju vara otroligt stämningsfullt, får bli en ny vana från och med nästa år :-)

Hoppas att du har haft en fin kväll med luciamys, kanske tända ljus och lite lussefika?

Ha en bra onsdag, massa kramar till dig!

A House With A View sa...

Oj då!! Men du fick ju reda på det under dagen i alla fall :))) Hoppas du fått lite lussestämning under dagen! Jag fick pepparkaka och lussebulle på jobbet så lite luciafirande har jag haft, trots att också jag missade tv-lucian :)

Stööörsta kraaaaaaaaaaaaaamen aka

HOUSE of ADELA sa...

Fick lussestämning idag när jag jobbat natten och det var fint luciatåg tidigt på TV;) Men ååå så gott julgodis du hade gjort med! Toppen, tack för recept!

Kramar
Adela

Kia sa...

Jag har nog aldrig lyckats sett lucia på tv. Har haft det på skola och dagis sen 13 år tillbaka så det har räckt eller det har liksom inte blivit av. Tänkte att vi skulle gjort det igår för att visa tjejerna men det glömdes bort i luciatåg på fritids, handbollsträning och matlagning. Har fullt sjå att följa julkalendern på tv. : )

Kram Kia

Tack, hon gillar att stå där framme i rampljuset!

Helenas loggbok sa...

Tyvärr inget luciafirande här i Luxemburg idag. Vi hade vårt på banken förra veckan. Såg lite på 4:an som hade ett luciatåg som sjöng på nyhetsmorgon - så fint!. Lucia var så mycket mer och mysigt när barnen var små. Hjalle gick på utedagis och deras luciatåg var utomhus i mörkret tidigt, tidigt, med mängder av ljus i träden (barnmatsburkar med värmeljus upphängda med ståltråd) och marschaller. Så mysigt! Nu har svenska skolan luciatåg en kväll på vår skola, men våra barn är för stora för det nu.
By the way så bodde jag och "House of Adela",som kommenterat här hos dig, grannar under just den tiden barnen gick på dagis i Eksjö! Världen är liten!
Stor kram
Helena

Vardagslyx sa...

Jag missade faktiskt också luciafirandet på TV, men sån tur var fick jag titta på vår egen lucia istället:)

oj, vad julgodis du gjort! allt såg jättegott ut!

Kram Pernilla

uh-huh-me.com / Nettan sa...

Nej! Har aldrig under mitt liv tittat på nånting med Lucia. Det känns väldigt svenskt kanske just därför det aldrig ingått men lussebullar de gillar jag även om de från början inte har något med lucia att göra hehe :)

Ha en fin dag! Hoppas du mår bra!

HOUSE of MANDY sa...

Hihi.. ja så tokigt kan det gå ibland. Men jag håller med dig åå så fint det var :)

Ha det fint.
Kram Amanda

Cicci sa...

Vad skönt att du hann göra klart momsen. Jag hatar verkligen att sitta med momsen sista dagen eftersom vissa kunder inte kan lämna in sin bokföring i tid.

Har inte tittat på Lucia på TV förut. Men jag kan tro att det är riktigt stämningsfullt!

Kramar

alegni sa...

jo, det var ett riktigt fint luciaprogram i år!
kram
ingela