torsdag 22 december 2011

Dan före dan före dopparedagen med den förste och den senaste...


Har ju berättat om min lilla tomtesamling som flyttar in varje år och här ser ni min första tomte som jag fick när jag var 1 år gammal av mina föräldrar och den senaste från förra året. Kul att fortsätta traditionen även så här i vuxen ålder och det är roligt att se hur "tomte-modet" har ändrats genom åren när man plockar fram sina nissar...

Nu är det nära, julen står för dörren och det är bara en dag kvar till dopparedagen. Många av Er är säkert lediga imorgon, själv ska jag jobba både imorgon och i mellandagarna. Det är helt okej då jag ska vara ledig mellan nyår och trettonhelgen istället då även sambon är ledig efter ruschen i butiken både nu före jul och på mellandagsrean.

Idag har den sista maten inhandlats och med tanke på att det var kaos i matbutiken med folk och vagnar överallt så var jag glad att jag inte skulle handla all julmat utan bara grönsaker och frukostmat. Har lite svårt för folk som parkerar sina vagnar mitt i gångarna och helt obekymrat står och pratar så att ingen annan kommer förbi åt något håll. I-landsproblem, jag vet och det är bara att gilla läget för det har alltid varit och kommer alltid vara så här i affärerna runt stora mathelger! Bara att vara tacksam över att man har ekonomisk möjlighet att köpa mat, det ju tyvärr inte är en självklarhet för alla.

Klyftorna i samhället blir så påtagliga vid högtider och det gör ont i mig när människor far illa. Önskar så att alla både vuxna och barn hade möjlighet att få fira jul inne i värmen med mat på bordet tillsammans med en familj. Ensamheten blir aldrig så påtaglig som vid jul och mina tankar går även till dem stackars barn som tvingas se sina föräldrar dricka för många snaps på det som för mig är barnens högtid.

Ta hand om Er fina bloggvänner och skänk en tanke till dem fattiga och hemlösa!

Kramar Bella ♥

11 kommentarer:

Helenas loggbok sa...

Julen är verkligen inte rolig och mysig för alla. Vi fick ju en käftsmäll förra julen, så nu uppskattar jag den här julen mer än någonsin. Vi har ju en bekant som blev sjuk vid påsk och inte hann med ens en jul till. Man vet aldrig vad som väntar så det gäller att ta vara på tiden och varandra.

Vad mysigt med dina tomtar. Måste vara så kul att plocka fram alla och de skapar säkert minnen var och en på sitt sätt!

Här var inte alls mycket folk i mataffären varken igår eller idag. Undrar om folk väntar på lönen i morgon.... Vi är klara med alla inköp nu och hoppas klara oss utan att behöva besöka något mer än blomsteraffären på julafton innan vi lämnar Sverige på tisdag.

Stor kram till dig!
Helena

Unknown sa...

Jag vill önska dig en riktigt God Jul, hoppas du får en fin helg med nära och kära!
Kram♥

Ann-Louise sa...

Tack det samma fina Bella!!
Ett stort GOD JUL till dig med!

Här är det mesta fixat nu och det är skönt. Åker till Rogers bror med sambo på julafton och vi har knytis. Blir mindre fixa då och det passar mig bra då jag äter så lite av julbordsmaten ändå ;-)

Hoppas ni får en fin jul med svärmor (saknar mamma så här års) och att det går bra att jobba mellandagarna med.

KRAM KRAM

HOUSE of MANDY sa...

Tack detsamma rara du!

ha en jättefin jul!
Kram Amanda

HOUSE of ADELA sa...

Tack detsamma till dig goa Bella!
Hoppas du får en underbar jul!

Många kramar
Adela

Therese sa...

Hej finaste!! Ledsen att jag inte skrivit något på ett tag, men bara så du vet så är in hos dig varje dag.. Hur är det med magen, kom dom fram till nåt, hur mår DU? Mitt var ju ett enkelt "fel", men dock så smärtsamt innan den togs bort.. Nu ska jag bara hitta något annat preventimedel, haft spiral i 8 år och tycker den är toppen - så nu vet jag inte vad jag ska ha.. haha

Vad gör ni i julhelgen?
Kramar

alegni sa...

kikar in som hastigast och önskar er en riktigt skön julhelg!
vi hörs igen efter jul.
kram
ingela

TIDSOPTIMISTEN sa...

Ja det är verkligen en tung högtid för många. När mina barn blivit stora kanske de firar jul med sina respektive vissa år och då ska jag bara ägna mig åt välgörenhet och volontärarbete. Önskar dig en mysig helg och söta nissar på bild ;)

Kram F

♥Mitt Lilla Krypin♥ sa...

Hej Bella!

Härligt m din tomte bild :)

Du har inte missat att vi skulle flytta ;)
Vi håller på att leta hus, har hittat några
vi gillar. Så vi får se ;)

Önskar dig en riktigt God Jul!!!
Ta hand om varann!

Kram
Carolina

vitagavlar.blogspot.com sa...

Så sant så sant. Det finns stora klyftor i samhället! Tänkvärda ord från en klok kvinna...

Jag önskar dig en fin julhelg och vill tacka för alla fina kommentarer på min blogg under året!

Kram Lisa

Uh-huh-me.com - Nettan sa...

God jul Bella! Ha en underbar helg med dina nära & kära!

Kram
/Nettan