torsdag 1 december 2011

1 december - dags för lucköppning!


Gissar att ni är många som idag hade barn som vaknade upprymda över att de äntligen skulle få öppna första luckan i sin adventskalender och spana in årets julkalender på tv. Sitter i skrivande stund och tittar på reprisen av första avsnittet av Tjuvarnas Jul och jag kan tänka mig att kalendern kommer uppskattas av de små, får känslan av att kalendern kommer utvecklas till en klassisk julsaga inspirerad av Charles Dickens och även lite Astrid Lindgren. Den utspelar sig i gammaldags murriga miljöer och det är konstant snöfall precis som det ska vara!

I år är sänds den 51:a julkalendern, vilken är din favorit genom tiderna?? Trolltider, Sunes Jul, Ture Sventon, Mysteriet på Greveholm, Teskedsgumman, Albert o Herbert...

Jag har förstått att det är många barn som har kalendrar där de får en liten leksak varje dag, vissa köper färdiga i butiken (som den på bilden ovan som är ifrån IKEA) och andra gör egna, hade ni det när ni var små? Jag minns att jag hade chokladkalendrar, men inte någon med leksaker i.

NU: Dags för lite mat!

Kramar Bella ♥

9 kommentarer:

Gafflan sa...

Jag är ju så gammal att jag kommer ihåg Teskedsgumman men ändå så är Trolltider min favorit.

Marie sa...

Teskedsgumman kommer på första plats, medan Sune tar silverplatsen:)
Hoppas du mår bättre, jäkla skit du råkat ut för!!
Ha en fin kväll/kram♥

Kia sa...

Jag hade nog vanlig tv kalender och choklad. Fast när kom chokladkalendern egentligen? Hade man den när man var mindre? Vi är ju jämngamla, har du alltid haft choklad?

Kram Kia

Postadress Torslanda sa...

Teskedsgumman och Trolltider är mina favoriter! Jag hade vanlig kalender utan choklad :) Innan chokladen kom ... minns inte när det var.
Min lilla trollunge får advenstpresent och så chokladkalender.

camilla sa...

Hmm.. trolltider och Sunes Jul tror jag! :)
Hoppas hoppas att det vänder så du får må bra snart!!

Många kramar

Carolines hemligheter sa...

Vi tog en diskussion här hemma förra året om att Irma skulle få en presentkalender (jag tyckte det var mysigt först) men kom fram till vi inte riktigt ser det positiva med att hon skall öppna presenter 24 dagar i rad, då blir det ju inte så speciellt på självaste julafton...

Men hon har två julkalendrar, en med choklad och en från ICA :-) Det är tillräckligt mysigt, hon var så förväntansfull imorse när hon skulle öppna första luckorna!!!

KRAMAR

Nazima sa...

Tack för din hälsning hos mig.När jag var liten hade jag chokladkalender och tv:ns kalender samt ett år hade jag nåt så lustigt som tuggummi-kalender, min syster hade en choklad-dito det året jag var så avis, för jag ångrade mig att jag inte valde den med choklad. ;-)

Mina skrottar har en paketkalender där de får varsit paket varje adventssöndag.Vi har slagit in alltifrån bakkavlar, till dvd-filmer, och tanken är att presenten ska passa den aktuella adventssöndagen, så nästa söndag får de kavlar som skaanvändas till lusse-och pepparkaksbaket.

Hoppas du mår bättre, jag ögnade igenom inlägget före detta som hastigast, vad jag förstod det så hade du fått medicin? Hoppas det ger resultat så du slipper ha ont.

KRAM

millandante sa...

Ja det har varit några bra kalendrar genom åren... Teskedsgumman älskade jag bla:)

Vi hade föreläsningen idag, och det gick jättebra, tack för att du tänkte på mig:) Och det kommer fler tillfällen!!
Tänker på dig Bella, och håller tummarna, det vet du, för att du ska få bukt med din mage och allt som spökar i din kropp.
STOR VARM KRAM

Emilia sa...

Min favorit är nog Sunes Jul eller Mysteriet på Greveholm :)

Jag och sambon tänkte ha en paketkalender där vi skulle få ett paket varannan dag... Men sen hann vi inte greja med allt så kanske får bli nästa år i stället :)

Kram o ha en mysig fredagskväll!