onsdag 28 december 2011

Bedömning av Försäkringskassan på bloggen - ett nytt arbetssätt?


STORT TACK till min goa bloggvän Kia som skickat mig den här fina stjärnan till mig som hon själv gjutit!! Jag fick själv välja vilken text jag ville skull stå på och valde ett motto som jag försöker leva efter och fick lite extra innebörd just idag!!

Egentligen behöver jag inte bemöta kommentarer som den nedan som jag fick idag, men kan inte låta bli då personer som påstår sig arbeta på Försäkringskassan, men som inte kan stå så pass för sin åsikt att dem skriver sitt namn och som inte på något sätt har en helhet av hur min sjukdomssituation och hur mitt liv ser ut ändå kan göra någon slags bedömnig på sin fritid på felaktiga grunder i detta forum, vill jag vara saklig.

Anställd på Försäkringskassan sa...

Du fixar och donar mer än vanligt folk utan sjukdomar orkar men kan inte jobba? Du påstår dig lida av IBS men äter allt man egentligen inte kan med den sjukdomen. Du kan inte jobba men orkar lägga enormt mycket tid på bloggen som åter igen, inte ens de friska orkar. Din påstådda historia läcker Bella och jag som anställd på FS är skyldig att ifrågasätta.

Bara för att jag lider av IBS ska hela min familj äta så som jag gör? Har jag någonstans skrivit att jag ätit av all mat som serverats under julhelgen? Under juldagen hade jag hela förmiddagen min kära svärmor här som hjälpte mig, när mina föräldrar kom hjälpte även min mamma till i köket, nej detta var jag inte övertydlig med att skriva och jag behöver inte heller vara det. För bloggen är min ventil där jag på kvällarna skriver inlägg och samlar positiv energi genom att läsa andra bloggar då jag inte orkar göra annat än sitta i min fåtölj framför tv:n efter att jag sovit minst 2 timmar varje eftermiddag efter jobbet. För jag är nämligen inte sjukskriven... Jag arbetar 75 % och är tjänstledig 25 % då jag inte orkar arbeta mer...

 Den enda ersättning jag fått ifrån försäkringskassan senaste året är hjälp med förebyggande sjukpenning ett fåtal timmar i veckan för att gå på bassängträning och sjukgymnastik vilket jag inte har en chans att orka efter arbetet. Jag har varit på Gottfriesmottagningen i flera år och har utretts genom Försäkringskassans bedömningsteam och fått mina sjukdomar konstaterade på båda ställena. Jag har träffat överläkare som enbart arbetar med smärtpatienter som bl a konstaterat att jag har svår fibromyalgi. Ja, jag pysslar och bakar här hemma när jag orkar på helgerna dels för att jag gillar det, men också för att detta är något som jag tillsammans med min handledare i bedömnigsteamet har som ett av mina mål att jobba på. Visst har jag målat fönster i somras de dagar då min kropp klarat det på helgerna och nej inte heller där har jag skrivit om hur jag soliga sommardagar fått gå och lägga mig mitt på dagen när mina krafter är slut för vem vill läsa om det... Vem vill läsa om att jag varje natt i två månaders tid legat vaken med magsmärtor?? Jag skriver om mina sjukdomar ibland när jag behöver ventilera mina känslor bl a över hur begränsad jag är i vardagen, för det är jag!! Men är det något jag tvingats till sen jag blev sjuk så är det att fokusera på det positiva, det jag kan göra och inte gräva ner mig, tycka synd om mig själv, självömka över hur ont jag har, hur dåligt jag mår, nej hade jag varje dag gjort det hade jag inte varit halvvägs där jag är idag. Jag har blivit en fena på att planera och välja bort för att få ut så mycket som möjligt av livet och det har jag mycket en otroligt duktig KBT-terapeut att tacka för som hjälpte mig när jag mådde som allra sämst.

Så till anställd på Försäkringskassan gör inte som FK gjort i många uppmärksammade fall i media en bedömning på felaktiga grunder med för lite underlag, och som sagt jag är inte ens sjukskriven :) 

Kramar Bella ♥


20 kommentarer:

Viktoria sa...

Kan inget annat än att bli så arg när jag läser vad den som påstod sig jobba på FK skrev!!! Hur kan man ens skriva så? Vad vet hon/han om vad "friska" orkar? O vad en person med IBS kan o kan inte äta? Skulle kunna fortsätta länge o detta gjorde mig verkligen upprörd!!!

STÅ PÅ dig! Du är stark! O låt inte en sån kommentar saba din dag. Bry dig inte ens!

MASSA styrkekramar Viktoria

Kia sa...

Kul att du gilla stjärnan!!
Mycket kul folk det finns därute och jag vet inte ens hur jag ska kommentera det hela? Låter bara tråkigt och konstigt att de ens får uttrycka sig så i forum som anställd.
Ha en toppen vecka nu!
Kram Kia

Nils B sa...

Bra skrivet Bella !!!
Det mest anmärkningsvärda är att den sk "anställda på FK" inte ens har koll på att du inte är sjukskriven talar väl rätt mycket för deras (in)kompetens och oförmåga att göra rättvisa bedömningar:)
Undrar om dennes kommentarer på bloggar är godkänd av sin chef för mig vetligen bör inte FK kommentera eller göra bedömningar på sin fritid eller läser de bloggar på sin arbetstid???
Stå på dig och fortsätt göra det som får dig att må bra för det är ingen som lyssnar på vad FK har att säga ändå.

Mvh
Nils B

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vad i hela fridens namn!? Ska man skratta eller gråta... Att sparka på de som ligger har fått en helt ny innebörd.

Hur kan någon idiot sitta och utge sig för att kunna bedöma hur du mår genom det du skriver på din blogg? Om personen i fråga verkligen arbetar på försäkringskassan blir man ju mörkrädd... När jag mår som sämst skriver jag som mest positivt på min blogg, bara för att inte gå under själv! Låter kanske konstigt men för mig är det ett sätt att överleva. På bloggen kan jag fokusera på det som är bra i mitt liv.

Ååååååh vad arg jag blir när jag läser sådant här!!!! Men du, ge inte onda människor uppmärksamhet för utan den överlever de inte, men vet att vi står på din sida fullt ut!

Varm kram/ Anna

Anonym sa...

Jag såg såg på god morgon programet efter tio. Lolo Carter från äntligen hemma pratade om att hon hade blivit bedöm av FK som läst hennes blogg vid sjukskrivning. Jag vet inte om det går att se programmet i repris på tv4.

Johi sa...

Stå på dig! Bra skrivet! Jag tycker det liknar tjänstefel att skriva såna kommentarer. Herregud, det vet väl alla människor att det man visar på bloggen är en liten bit av vardagen. Man kan väl vara jättesjuk men ändå orka med att göra julkola fast då kanske man vilar resten av dagen. Du gör helt rätt! Kram

LOTTAS HOME sa...

Hej fina Bella ♥!
Vilken underbart fin stjärna.
Följ mottot och skit i dumma, elaka kommentarer, att de bara vågar döma så, grrrrr.
Lägg din tid på positiva saker som ger dig energi, på saker du vet och känner är rätt för dig och som får dig att må så bra som det bara går ♥ .
Önskar dig ett gott slut på året, och ett fantastiskt NYTT ÅR 2012.
Stor styrke kram Lotta ♥

Anne-Lie sa...

Ja ibland kan man undra vad FK är till för! Läser dom bloggar på arbetstid? Vem är 100% frisk? Jag har själv ett antal kroniska sjukdom, bl a två tarmsjukdomar. Jag är väldigt trött o orkar inte alltid, fick en gång en kommentar när jag var sjuk. Nu får du rycka upp dig!

Att skriva är skönt för tankarna, jag följer din blogg dagligen. Fast jag inte alltid orkar skriva i min egen!
Blir ledsen när jag ser FKs uttalande, men mycket starkt av dig att visa det ofentligt!
Många omtänksam tankar och kramar från mig!

millandante sa...

När började FK lägga sig i arbetande, ej sjukskrivna människors liv?????

Du är en kämpe Bella som alltid imponerar med din positiva inställning trots allt du går igenom... go on girl!!!!

STOR VARM BAMSEKRAM

Sabelhagens Olivlund - Maria sa...

Oj, vilket påhopp! Inte klokt hur man kan med att förolämpa dig som sjuk och arbetande! Jag blir helt matt! Stå på dig och bry dig inte om elaka människor!
Jag hittade precis hit till din fina blogg, och ville skriva att dina recept i förra inlägget ser hur goda ut som helst. Jag kommer helt klart att kika in här igen snart:)).
Kram Maria

Jenny sa...

Hej Bella!
Vill börja med att önska dig en god fortsättning! Hoppas du haft en mysig julhelg!

Angående kommentaren från den FK-anställda..ja vad ska man säga, vill bara sucka! Vad trött man blir på sån okunskap..Jag står på din sida och tycker du gör helt rätt både med bloggen o allt annat.

Stå på dig!

Kraam Jenny

Thereses liv och vardag sa...

Bra skrivet!!
Jag kan inte för mitt liv förstå hur folk orkar lägga sig i och ifrågasätta på det viset...
Det är ju enbart sunt att du har bloggen där du hämtar positiv energi! Försök bortse från kommentaren och fortsätt som tidigare, det är alltid roligt att titta in här och läsa dina inlägg! Stor kram!

Zandra sa...

Bra skrivet Bella.

Man blir bara så arg när man läser sådana kommentarer.

Du gör rätt i att leva ditt liv som du vill och skriva som du gör.
Fortsätt kämpa.

Och gott nytt år till dej!
Stor KRAM

alegni sa...

men suck. jag hoppas du kan lägga detta åt sidan nu och gå vidare. sådana kommentarer förtjänar egentligen inte ens ett svar.
kämpa på och ha det riktigt gott!
kram
ingela

Mia sa...

Fan vad du är stark Bella!!! Att du överhuvudtaget ska behöva få en sådan låg kommentar tycker jag är otroligt!!!

KRAMAR

Mina finaste sa...

Vet du vad, folk tycker så mkt och även jag så här kommer min tanke. Du och bara du och din familj vet hela din situation och det är ju omöjligt att som bloggläsare ha hela bilden. Och det ska du inte behöva tänka på när du skriver. För visst är bloggen en ventil, något man gör för skojs skull och då ska man heller inte behöva rättfärdiga det man gör, äter osv. Det skulle leda till en egencensur som tillslut gör att det roliga försvinner. Jag hoppas att du fortsätter att skriva och förgylla för oss läsare :D Stor kram och gott nytt år!

Fröken Fräken sa...

Det var då väldigt vilken hög kompetens en anställd på Försäkringskassan har:
Först är den tydligen utbildad läkare som kan analysera en persons sjukdom genom en blogg.
Vidare är den också expert på näringslära eftersom den vet vad man som IBS-sjuk kan äta och inte.
Det verkar som den även är synsk och har paranormala förmågor som vet bättre än du själv vad du gjort och inte.
Dessutom är den tydligen expert på vad alla människor i världen har tid med och inte, när den gör sina egna tolkningar på vad som är normalt att normala människor gör..
Dock verkar personen ifråga inte vara särskilt kunnig i det svenska språket och hur man utrycker sig korrekt skriftligen, så det är ju tur att personen ifråga har något förbättringsområde...

Jag säger då det!

Marie sa...

Hej Bella!
Jättebra skrivet,
där gav du allt svar på tal!!

Önskar dig ett Gott Nytt Friskt År!!
Kramar

Hummlis sa...

Avundssjuka och elaka människor finns det gott om!
Håller med om att det låter som ett tjänstefel av denna människa från FK! Om hon nu ens jobbar där! Spåra IPn o anmäl idioten!!
Morr o kramar till dej!

Camilla sa...

Bra skrivet, som alltid Bella! Åh, det finns då människor till allt! Stå på dig som du gör.

Önskar dig ett gott och friskt 2012!

Många kramar