torsdag 28 januari 2010

Mot ljusare tider...


Klockan är halv fem på eftermiddagen och det är fortfarande inte mörkt ute, me like...

Visst är det härligt att vi äntligen går mot ljusare tider, tycker det märks stor skillnad både på morgonen och kvällen nu jämfört med innan vi åkte till Thailand och det känns så skönt att dagarna blir allt längre för varje dag som går och att man börjar se slutet på vinterdvalan som vi alla levt i de senaste månaderna. Solen går nu upp mellan 2-3 minuter tidigare och även ner 2-3 minuter senare än dagen innan så för varje dag som går blir dagarna alltså 5-6 minuter längre. Skönt då vi nog är många vintertrötta i vårt avlånga land som bara längtar efter ljuset och den extra energi det innebär att få mera dagsljus.


Årets första semla, mums!!


Årets första semla är ett gott tecken på att vi lämnat decembermörkret bakom oss och även om jag vet att semlorna börjar sälja redan innan julhelgen så väntar jag alltid till efter nyårshelgen med att smaka på Ture Sventons favoritgodsak. I år blev det senare än vanligt och precis som tidigare år är det vaniljkräm i min semla då mandelmassa går bort för mig.

Halv Åtta och Robinson står på tv-tablån ikväll och sen väntar sängen då trött bara är förnamnet på vad jag är denna sista torsdag i årets januari.

Nu ska jag hugga in på min semla och luta mig tillbaka i fåtöljen och följa slutstriden i Robinson.

Kram

10 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Har just tittat igenom dina många bilder från Thailand, och neeeejdå jag är inte alls avis på er när jag sitter här med drivor av snö och -22.... ;-D Jag hoppas att det snart börjar bli ljusare här med! Jag vill ju ha vår nuuuuuu....

Jenny sa...

Hej Bella!

Oj här har jag missat flera fina inlägg, har suttit o läst ikapp mig nu:) Vilka härliga bilder från er semester!! Jättekul att få se bilder på dig oxå, vad söt du är:)

Visst är det härligt att det blir ljusare på eftermiddagarna, jag åkte från jobbet efter 4 idag och då tänkte jag på hur skönt det var att det inte var mörkt:)

Ha en riktigt trevlig helg!

Kraam Jenny

Therése sa...

Föredrar också den med vanilj före mandelmassa ;-)

Vilken fin bild du tagit..verkligen jättehärligt med ljusare tider!!
Ha det så gott...KRAM!!!

Helenas loggbok sa...

Vad gott med semlor. Jag bakade semlor förra veckan. Hade aldrig gjort det innan vi flyttade hit, för i Sverige går man ju bara till närmsta bageri när man blir sugen.

Visst är det skönt när det blir ljusare. Under vintern har vi ju ljust ca 1,5 h mer än vad man har i Sverige. En av de bra sakerna att bo mitt i Europa. Men på sommaren blir det ju tvärt om här!
Ha en skön dag!
Kramar
Helena

Susanne sa...

Visst är det härligt att det blir ljusare men det kommer ju bara mera och mera snö :o(
Jag har inte köpt någon semla i år ännu men det måste nog bli snart ;o)

Ha en trevlig helg
Kramen

According to Nicky sa...

Semla=Mums! :)

Önskar dig en riktigt skön helg! Kram/Nicky :)

mariaemb. sa...

Hej hej!

Ville bara titta in och önska dig en fin helg! Ser riktigt gott ut med årets första semla!

Kram Maria

Marie sa...

Hej har också ätit min första semla i dag (gott) ja visst är det skönt att vi går mot ljusare tider! Har precis tittat på dina HÄRLIGA bilder från Thailand, och det är ju precis där man skulle vilja vara nu. Det måste ha varit en underbar semester!! Vi får hoppas på en riktigt HET sommar nu när vintern varit så isande kall.
Hoppas du får en trevlig helg, kram

Signe 1 sa...

Ja nu är det ju Roninsonfinal....spännande!!:-)

Mums med semla, vad du läskas, hihi.

Må gott vännen, kram Sofia

cecce sa...

Mmmm..den semlan ser god ut:-)
Har själv ätit min första semla i år för några dagar sedan och en väntar i morgon då jag ska på kalas hemma hos min syster.
Har aldrig tänkt på att man kan ha vaniljkräm istället för mandelmassa! Bra ide för de som inte gillar mandelmassa!

Håller med om att det är skönt att man börjar se ljuset i mörkret. Våren kommer nog vad det lider även om den just nu känns långt borta!

kramar!