tisdag 26 januari 2010

Fyrmästarens dotter...


Fyrmästarens dotter av Ann Rosman är en debutroman i samma stil som Camilla Läckbergs böcker om Fjällbacka, en deckare som utspelar sig på Marstrand utanför Göteborg i den bohusländska skärgården...
Så var man tillbaka i vardagen igen efter två härliga veckor i Thailand, sommartemperaturer på runt 30 grader och dagar med sol och bad är utbytta mot minusgrader och kontorsarbete, två arbetsdagar är redan klarade i denna sista vecka i januari och inrapportering av kontrolluppgifter och Fora är det som gäller för min del i dessa dagar. Är fortfarande jättetrött efter resan och tidskillnaden gör sig ännu påmind, men förhoppningsvis så blir det lättare för varje dag som går.
Då sambon är hos sin mamma i Borås sitter jag i soffan med tv:n som enda sällskap, tittar på Mästarnas Mästare och bloggar lite samtidigt, har alltid varit sportintresserad och har en stark längtan till att kunna få börja träna igen, det är något jag saknar så otroligt mycket i mitt liv efter jag blev sjuk. Kan fortfarande vakna upp på morgonen och tänka på bodypump passet jag ska gå på i kväll innan jag kommer på mig själv med att verkligheten ser annorlunda ut idag jämfört med för några år sedan då träning efter arbetsdagen var mer regel än undantag och ett sätt för mig att samla positiv energi på då.
Att jag längtar tillbaka till Thailand har väl inte undgått någon vid det här laget, längtan är inte bara efter solen och värmen utan även efter känslan av att bara få vara Bella, inte sjuka Bella som inte orkar med allt och som ständigt har värk i kroppen. Värmen gjorde så gott för min värk och den vila som ingår i semestervardagen gjorde att jag orkade vara med på allt och det var en väldigt skön känsla att inte behöva planera och prioritera hela tiden, jag fick bara vara, och det var så skönt...
Läste ett helt gäng böcker under semstern och bland annat Ann Rosmans debutroman Fyrmästarens dotter som jag rekommenderar för Er som gillar Camilla Läckberg och Mari Jungstedts böcker. Här kan ni läsa mer om vad boken handlar om.
Hoppas ni haft en bra start på veckan och Tack snälla för alla goa kommentarer ni skriver, gör mig så glad, TACK!!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för boktipset, ska genast rusa och köpa den! Hoppas allt är bra med dig annars. Kramar/Linda

Aratorps Lena sa...

HEEEJ! Är ni tillbaka!? Gud, vilka bilder och vilken ÅNGEST du måste ha vid skrivbordet och med många minusgrader utanför fönstret... Längtar tillbaka är väl det minsta... Ha en bra vecka, trots allt. Kram

Signe 1 sa...

Hej vännen! Hopas det känns bra att komma tillbaka till vardagen och kalla (burr) SVERIGE igen,,,

Den där boken verkar spännande, jag älskar ju att läsa!! Tack för tipset!

Största kramen Sofia

home by lina sa...

Den måste jag köpa...är ju väääldigt förtjust i Läckbergs böcker så då blir man ju lite nyfiken att läsa denna bok och jämföra liksom =)Träning...ja ibland tar livet andra vägar än man själv tänkt...men det är väl som vi sagt förut att försöka se saken ur ett annat perspektiv och vara tacksam för det man kan och inte fokusera på det man inte kan...men jag vet, lättare sagt än gjort ibland! Hoppas du får en bra dag och ta hand om dig! KRAM Lina

Ann-Louise sa...

Förstår att det känns tungt att jobba igen. Svårt komma igång när man varit ledig. Du får försöka glädjas åt de veckor ni fick där nera och plocka fram det när det känns jobbigt. Du har tankat energi nu så behåll det positiva!!

Ha det bra!
Kramar

cecce sa...

Hej!
Förstår att det var en chock att komma hem till kalla Sverige. En tuff omställning...
Speciellt eftersom det verkar som du behöver sol och värme för att må bra. Du kanske ska åka iväg lite oftare. Fast det är klart...det kostar en hel del.
Måste va frustrerande att inte kunna göra det man vill. Jag tänker på träningen. Finns det någon chans att du kommer att må bättre???

Tack för boktipset:-)

Hoppas du har en skön kväll!
Kram