fredag 1 januari 2010

Gott Nytt År!!!Gissar att jag är bland de sista att önska Er Gott Nytt År och god fortsättning på det nya året, anledning är att 2009 inte riktigt slutade som önskat eller planerat. Det började gå fel redan dagen innan nyårsafton med att jag fick stopp med bilen mitt i en korsning i rusningstrafiken vid mataffären p g a att någon hade pluggat igen avgasröret med snö på min bil, var mindre glad då inte en bil stannade och hjälpte mig utan alla bara tutade för att jag var i vägen, det blev inte lättare av att jag oturligt nog glömt min mobil hemma...

Dessa bekymmer kändes dock väldigt världsliga och patetiska några timmar senare när vi gått och lagt oss och sambon vaknade av att han hade tryck över bröstet och så fort han gick upp blev han yr och kräktes, blödde näsblod och var helt matt och konstig i kroppen. Vid fyratiden hade han sånt tryck över bröstet att vi fick åka till närakuten här i stan, bara för att direkt få åka vidare med ambulans till sjukhuset. Han blev så klart inlagd och uppkopplad med EKG och det togs en mängd prover då de befarade det värsta, att han fått en hjärtinfarkt då smärtan strålade ut i vänsterarm och jag som känner min sambon rätt väl efter våra tre år tillsammans insåg när han gick med på att åka in mitt i natten att det var allvarligt, det ska mycket till för att han ska åka till läkaren, men obehaget och smärtan blev natten till nyårsafton för stor för stackarn.

Allt har som tur är gått bra, det var ingen hjärtinfarkt och han mår efter omständigheterna bra. Natten tillbringades på hjärtintensiven och det nya året skålade vi in i vatten sittandes i sjukhussängen efter en nyårssupé bestående av omelett m räkstuvning och prinskorvar (hemma låg rådjursfilén och väntade). Inte riktigt vad som var planerat, men att vi fick ställa in årets nyårsfirandet hemma hos oss känner jag ingen större besvikelse över, även om jag så klart hellre varit hemma och firat med goda vänner än suttit på sjukhuset, men viktigast är självklart att sambon mår bra och han har nu fått följa med hem under eftermiddagen. Tror och hoppas på att det ändå kan komma något gott utan av det här trots allt...

För mycket stress under flera år och dålig kost kombinerat med bl a för lite motion under sista året har gjort att hans kropp nu sagt i från ordentligt och att det nya året kommer gå i hälsans tecken är det inget tvivel om.

Vi har blivit otroligt bra bemötta av sjukhuspersonalen och har verkligen fått den hjälp som krävts, jag vill också tacka för all omtanke vi fått sista dygnet från våra familjer och vänner, TACK!!

Någon nyårskrönika eller återblick tror jag inte jag orkar få till i år då det nu är vila som gäller för oss båda, men jag vill önska er alla en riktigt god fortsättning på det nya året!! Och tacka för det gångna året, är så glad över alla goa tjejer jag kommit i kontakt med genom bloggen, under 2010 hoppas jag på att få möjlighet att träffa någon eller några av Er! Kram ♥

14 kommentarer:

Cicci sa...

Vilken tur att det inte var något allvarligt med din sambo! Riktigt tråkigt när sånt händer. Men det sägs ju att en olycka aldrig kommer ensam. Och då menar jag på det med ditt avgasrör.

Men jag hoppas att ni har ett lyckosamt och hälsosamt år framför er.

Många kramar

Aratorps Lena sa...

Men herrgud vilket drama (eller två..)! Vilken oro och vad skönt att det löste sig på bästa sätt. Hoppas ni passar på att ta hand om varandra och njuter av att ni är hemma igen! Gott nytt år önskar jag dig, det låter bra att det ska gå i hälsans tecken... Kanske ta ta efter det... Kram

Susanne sa...

Usch så otäckt! Vilken tur att det inte var så allvarligt och att han redan är hemma. Men förstår att ni varit oroliga. Jag önskar även dig ett jättebra år 2010 :o)

Ta hand om dig/er och många kramar

cecce sa...

Nämen...usch, vilken obehaglig upplevelse. Inte precis vad man förväntar sig en nyårsafton!!
Lider verkligen med dej/er. Turligt nog gick det ju bra. Men en tankeställare - det förstår jag. Gäller att lyssna på sin kropp och se till att tillvaron inte blir för stressig.
Stackars er!
Hoppas att ni finner en bra balans och att det nya året leder till att din man mår bättre.

Vill också önska dej ett gott nytt 2010. Du är alltid så positiv trots att jag vet att du har det kämpigt ibland. Du verkar va en fin människa och jag är glad att jag hittat hit:-)

Ha en fin kväll och var rädda om varandra!
Kram

Ann-Louise sa...

Gud så skönt att allt gick bra med sambon. Känns inte som om han borde vara i den åldern att sånt som infarkt ska ske, vilket gör det ännu läskigare. Förstår att ni var oroliga. Hoppas han mår bättre nu och att ni har ork att förändra det som måste för att ni ska få lugn och ro.
När åker ni till Thailand? Hoppas det blir av och att den resan kan ge er kraft mot nya tider!!

Stor kram och Gott Nytt År!!

Elin sa...

Men usch vad otäckt! Vår lilla magsjuka känns ju vekligen som en piece of cake i jämförelse, Vad skönt att det inte var hjärtinfarkt, men vet ni vad det var?
Hoppas att ni har en fin nyårsdag.
Kram

home by lina sa...

OJ...hur mycket ska ni orka med...vilken tur att det trots allt gick bra, men förstår om du både blev rädd och orolig. Samma sak hände ungefär mig tidigare i höstas, inget jag har skrivit om på bloggen...men det var riktigt otäck, men även i mitt fall var det inte hjärtinfarkt, men det fick en att tänka till hur man lever och mår! Hoppas nu att ni kan ta det lugnt och försöka få ett fint och avslappnat 2010 =)Ta hand om er och pussa gubben din =) KRAM Lina

Anonym sa...

Oj och usch vad otäckt och jobbigt! Hoppas han mår bättre nu och att det fortsätter så!

Gott nytt år!
Stor kram!
/Malena

Livet hemma hos Linda sa...

Men fy vad otäckt! Vilken tur att han efter omständigheterna mår bra.

Ta hand om er
Kramar

Madeleine sa...

God fortsättning till dig..

Vad läskigt med din sambo men tur att det gick bra och som du säger kansek det för något bra med sig.

Var rädda om er..

Kraam

milla-andante sa...

Nu fick jag rysningar och tårar i ögonen... vilken jäkla tur att det slutade som det gjorde!!!
Livet är så himla skört och man vet aldrig vad som lurar bakom krönet. Det är här och nu som gäller...
Sköt om er båda två!!!
KRAMAR

Hanna sa...

skönt att allt gick bra med sambon din.

Karin sa...

Men lilla gumman!
Vilket himla trisi avslut på året!! Men ändå har du haft tid att lämna fina ord och kommentarer på mitt inlägg! Du är ju helt fantastisk!!!!
Jag är då väldigt glad för er skull att det inte var hjärtinfarkt, men fy bubblan så obehagligt! man hinner tänka tusen tankar i en sån situation...
Man ska vara tacksam och lycklig över det man har just idag!

Jag hoppar också över nyårskrönika i år.
Men du och jag borde ju träffas framöver och dricka champagne, eftersom både din och min nyår blev inställd =)

Nu kickar vi igång 2010, som vi hoppas vi kan göra till ett fantastisk år!!!
MASSA KRAMAR!!!

Annas inspiration sa...

Hej vännen!

Himmel vilken dramatik, stackars din man men vilken himla tur att det löste sig.

Mår han bra nu?

God fortsättning, ta hand om varandra.

största kramen