tisdag 21 juli 2009

Det lömska nätet...


Åttonde boken i serien om Irens Huss...

God Morgon!

Andra semesterdagen och solen lyser med sin frånvaro, en efterlysning på sommaren som försvann verkar snart vara på sin plats. Börjar nästan tro på det som sägs om att en svensk sommar i snitt har 28 soldagar räknat från maj och framåt, de har trots allt varit många fina och soliga dagar de senaste månaderna så det kanske är slut, men en comeback av sommaren känns mer än välkommet så här i semestertider.

Ett boktips för regniga semesterdagar är Helen Turstens, Det lömska nätet, som är den åttonde boken i serien om Irene Huss och jag tycker storyn om de döda tonårstjejerna är riktigt bra med en spännande upplösning, trodde nog att historierna om tonårstjejerna och mumien skulle vävas samman på slutet, men upplösningen på cold case-fallet kunde varit bättre... Nu ska jag inte avslöja mera, men böckerna om Irene Huss är absolut läsvärda, börjar du läsa är det svårt att lägga ifrån sig böcker, och det är ju egentligen det bästa betyget för en bok att den fångar läsaren så pass att denne bara vill läsa vidare...

Så här står att läsa på bokens baksida:

När arbetarna på en byggfirma i Göteborg river en nedbrunnen gammal träkåk upptäcker de liket efter Mats Persson, spårlöst försvunnen sedan en novemberkväll 1983. Utredningen var omfattande den gången och det sista säkra vittnesmålet visade på att han kommit nära sanningen om mordet på sin far som skett fyrtio år tidigare.Samtidigt som cold case-avdelningen arbetar med fallet råder extrem arbetsbelastning på våldsroteln. Kriminalinspektör Irene Huss och hennes kollegor lägger ned all kraft i jakten på en mördare som inom loppet av några dagar har dödat två tonårsflickor. De upptäcker snart ett mönster, men tiden är knapp fler flickor riskerar att falla offer för mördaren.

Nu ska jag träffa min goa vän S och göra ett besök på Två Fröknar, hoppas ni får en bra dag!!

5 kommentarer:

Helenas loggbok sa...

Hej!
Nu har vi precis 2 veckor kvar i Sverige och jag hoppas verkligen vi kan få hinna njuta av lite härliga sommardagar.

Solstolarna har jag oxå tittat på. De är jättefina! Liknande finns i Lux så jag kan fortsätta fundera!!!

Jättebra med dina boktips. Jag köpte ju ett gäng böcker när vi kom hit, men måste fylla på med fler innan vi åker hem igen. Just nu läser jag boken Gomorra som handlar om en kriminell organisation i Italien, typ maffian. Den är seeeeeg, kommer ingen vart i den, men vill ändå läsa klart.

Ha det gott!
Kramar
Helena

Susanne sa...

Här är det växlande molnighet idag men i morgon kommer visst solen för att sedan lämna plats åt regnet på torsdag igen :o(
Riktigt snygga solstolar som väntar på att bli invigda ;o)
Ha en jättebra dag med goa vännen

Kraam Kraam

milla-andante sa...

Låter verkligen spännande, tack för tipset!
Dörrarna i hallen blev ju jättefina nu!!! Åter igen, tänk vad lite vit färg gör! (och en del arbete också)
Så kul att springa på så fina solstolar till det priset!
Jag har ju ännu aldrig besökt Två Fröknar... men jag ÄR påväg (har varit där flera gånger på fel tid, fel dag osv...) Anar att det är en jättefin butik.
Kram

Ann-Louise sa...

Ja hoppas verkligen inte att dessa 28 dagar redan varit! Vill också ha sol igen! Har sällan ro att sitta inne och läsa, vill göra det i solstolen istället.
På tal om solsängar vilka fina ni hittade! Jag fick min i morsdagspresent för x år sen och det är min bästa present ever!! Hoppas du snart får njuta i den.

Spännande se om du gjorde några inköp sen!

Kramar

Annas inspiration sa...

Detta ombytliga väder gör mig galen!

Roligt med boktips.
Fina solstorlar såg jag att ni har införskaffat :-)

Massor med kramar