söndag 12 januari 2014

Sorg och saknad...


I fredags kikade solen fram för första gången på länge och det var så lugnt och stilla ute, fridfullt på något sätt...
 
Det har varit en helg med mycket tankar då sorgen och saknaden efter Farmor funnits där hela tiden, men jag tror det är viktigt att ta sig tiden att sörja när någon man stått nära går bort. Jag är så tacksam över att ha fått ha min farmor i livet så länge och att vi hade den fina relation vi hade vilket långt ifrån är en självklarhet.
 
Jag är så evigt tacksam att jag lyssnade på min magkänsla dagen innan nyårsafton och inte väntade till helgen efter med att besöka Farmor, då hade det varit för sent. Tänkte att det var bäst att passa på när vi var friska och magsjukan på farmors boende som gjorde att vi inte kunde ses på julafton var över. Jag och sambon tog med oss kakor och godis jag bakat innan jul och bjöd Farmor på som då var pigg och orkade sitta uppe med oss och dricka kaffe och fika, en mysig stund jag alltid kommer minnas.
 
Jag är också tacksam över att jag hade möjlighet att vara hos Farmor på sjukhuset både i måndags då hon efter att ha varit jättedålig på förmiddagen piggnade till på eftermiddagen och i torsdags då hon blev sämre igen och inte längre var kontaktbar, senare på natten till fredag avled hon. Jag vill tro att hon ändå kände att vi var hos henne in i det sista och att hon inte var ensam.
 
Farmor hade det kämpigt sista tiden så det var skönt för henne att få somna in efter ett långt liv även om jag så klart hade velat få mer tid med henne, fler mysiga fikastunder där jag fått höra berättelser från hennes liv, man hinner uppleva mycket på 90 år och ställt alla frågor man velat ställa. Farmor var den sista av mina mor- och farföräldrar och det känns vemodigt att den generationen inte längre finns.
 

Vill tacka för Era vänliga hälsningar efter förra inlägget, värmer i hjärtat!
 
Kramar Bella 

6 kommentarer:

Villa Ell sa...

Jag beklagar, det är hemskt att mista någon som betyder så mycket! Men 90 år det är en lång tid och jag tror att din farmor har det bra nu med... Man vill ju heller Aldrig se någon när och kär lida...
Klart man måste få sörja och alla sörjer på sitt sätt, själv tror jag att sorgen går upp och ner under olika tillfällen..

Ha en fin kväll
Kram Sandra

Nilla Q sa...

Jobbigt och sorgligt, men skönt när man har fina minnen att tänka tillbaka på.

Kramar till dig!

Lotta sa...

Fina du! Det är så jobbigt och jag blir ledsen bara av att läsa det här - förstår så väl vad du känner!

Precis som Nilla skriver är det fint dock att det finns så många fina minnen, att man har haft varandra i så många år.

KRAM Bella!

Lotta

Home2tiny sa...

Beklagar sorgen. Att mista någon nära är alltid smärtsamt o tungt, som tur är finns det många fina minnen som man alltid kan se tillbaka på. Tänker på dig. Kramisar Tina

Snäckskalsdalen. sa...

Ååå, jag tror att jag förstår hur du känner, det är så sorgligt och det där fästet bakåt i tiden finns inte mer. Jag beklagar så mycket. Men samtidigt var det ju skönt att du var där och hon visste det, så är det bara.
Stora kramar
Agneta

maria at inredningsvis sa...

UNDERBAR bild som vanligt :) hoppas allt är bra med dig.

Ny post ute...hur man gör om loppisfynd :)

Ha en härlig vinterhelg :)

LOVE Maria at inredningsvis - Swedish decor, food, and fashion