söndag 5 januari 2014

Hej då julen...

 
2013 års tomte ifrån mina föräldrar är ifrån Cult...
 
December har övergått i januari och så här några dagar in på det nya året är det fortfarande höstväder ute här på Västkusten. Även om jag gärna haft kvar jul ytterligare några dagar valde vi att ta bort den idag då det på tisdag åter är jobb som gäller och orken till att ta bort allt pynt på kvällarna inte riktigt finns. Lika mysigt som det är att ta fram julen lika ljust och luftigt blir det varje år när man tar bort allt det röda. Vet inte, men har det inte blivit allt fler som städar bort julen väldigt tidigt, redan innan nyår? Alla gör självklart som man vill, men jag tycker om det ombonade och behåller det gärna fram till trettonhelgen. När jag var liten vet jag att vi alltid hade jul till tjugonde knut och då var det julgransskakning med kompisarna när julen städades ut.
 
Senaste dagarna har varit upp och ner känslomässigt, tankarna har varit hos farmor som fick åka in akut till sjukhus i fredags och hon ligger fortfarande kvar på Mava. Hon är 90 år och det är naturligtvis inte konstigt att hennes kropp inte längre orkar som innan, men det är tufft att veta att hon har det jobbigt och att man inte kan göra något för att hon ska må bättre. Tänker på dig farmor
 
Hur har din dag varit? Är julen utstädad?
 
Kramar Bella

6 kommentarer:

Kia sa...

Tomtarna har fått hoppa tillbaka ner i kartongen men granen står kvar i alla fall tills imorgon sen får den nog ha gjort sitt.

Hoppas helgen varit bra!
Kram Kia

Mickis sa...

Stackars din lilla farmir :-)
Håler tummarna för henne...

Julen kommer städas bort under morgondagen. Har börjat plocka lite. Granen åkte på nyårsdgen tack vare sonens katt :-)

Det är så mysigt att pynta till jul, men jättefräscht och rent när man städar bort allt :-)

Hoppas du sover gott nu!
Kram

cecce sa...

God morgon!

Har bläddrat i fatt lite här inne:-) Vilken fin nyårsspavistelse ni verkar ha haft! Ser gudomligt ut:-)
Roy Fares nya bok skulle jag också vilja lägga vantarna på. Träffade honom vid lanseringen och signering i ett närliggande shoppingvaruhus strax innan jul. Fick en pratstund med honom men köpte aldrig boken. Ångrar mig nu:-) Allt han gör blir gott:-)

Städade ut julen, av samma anledning som du, i går. Skönt men sorgligt. Har eg gärna julen kvar till tjugondag knut som traditionen säger. Men…mer praktiskt så här.

Stor kram Cecce

Postadress Torslanda sa...

Hela julen är nerpackad här. Liiite tidigt tycker jag. Vill egentligen vänta till Knut för jag älskar ljuset och det ombonade men nu kommer vardagen imorgon & så städning på det och så vet jag att vi kommer att vara lite trötta nästa helg. Men men ... känns som att många packar ner tidigt. jag börjar gärna en vecka innan 1a advent och håller kvar en vecka extra också :)

Lotta sa...

Fina Bella! Tack för din härliga hälsning! God fortsättning.

Vilken underbar tomte. Jag blev jätteförtjust i den!

Förstår så väl dina känslor och oro för din farmor. Hoppas hon mår bättre snart.

Vi städar ut julen till helgen - ska bli skönt.

Varm stor kram <3
Lotta

Dagar av lycka sa...

Japp, julsakerna åkte ut i söndags. De hade nog fått stanna inne lite till om det inte vore så att granen vi fick tag på i år beslutade sig för att släppa samtliga barr på en gång. och detta i söndagsmorse ;)

Tänker på dig och hoppas på bättring för din farmor!

Kram Anna