fredag 13 december 2013

Alla kan vi göra något...


I julruschen där vi jäktar mellan att rulla köttbullar och köpa julklappar är det många i Sverige som inte har varken julmat på bordet eller klappar under en gran i hemmet på jul. Vi är bra på att hjälpa behövande i fattiga länder och drabbade vid stora katastrofer, men jag tror vi ibland glömmer bort de som inte har det så bra i vår närhet. I år har Lions ett samarbete med socialtjänsten och inne stan vid granen där barnen kan hälsa på tomten på helgerna står representanter ifrån Lions och tar emot gåvor till barn och vuxna i vår kommun. I granen hänger lappar på julklappar som barn som annars inte skulle fått någon klapp önskat sig och för den som vill är det bara att gå dit plocka en lapp och köpa det som står på. Det är julklappar för mellan 100-150 kr och på min lapp som jag hämtade idag stod det biobiljetter, så det är inköpt och ska lämnas på måndag.
 
För den som inte vill köpa en julklapp till barnen utan istället hjälpa hela familjer med att få julmat på sitt bord kan man skänka en slant och sedan får de behövande familjerna skriva en inköpslista på den julmat de vill köpa, listan godkänns av Lions och familjerna får själva sedan gå och handla sin mat tillsammans med frivilliga ifrån Lions som följer med till butiken. De håller sig på avstånd under själva handlingen, men står för betalningen väl framme i kassan och på så sätt vet man att pengarna verkligen går dit de ska.
 
Ingen kan göra allt, men vi kan alla göra något för att en medmänniska ska få det bättre!
 
Kramar Bella 

7 kommentarer:

Lotta sa...

Ja, så är det! Här i USA är det få som vet hur utbredd svårigheterna är för många och vad det för med sig. Vart sjätte barn växer upp i en familj som lever under gränsen för fattigdom.

Så visst behövs Lions och liknande organisationer!

Viktigt inlägg!

KRAM till dig Bella

Lotta

Snäckskalsdalen. sa...

Ja, jag har hört talas om den här granen och önskeklapparna men jag har inte varit dit ännu. Det får bli i veckan som kommer. Mycket bra initiativ.
Agneta kram

cecce sa...

Åh så bra!! Visst kan vi hjälpa till så att alla i vårt avlånga får en hedersam jul. Har faktiskt inte sett någon sådan gran häromkring men springer jag på någon ute i julhandlen vill jag gärna hjälpa till!

Hoppas du har en fin tredje advent.

Kram Cecce

Anonym sa...

Ja visst måste vi tänka på våra medmänniskor som har det sämre. Vår familj besökte Gallionen på skyltsöndagen o då var lapparna slut. Varje jul köper vi alltid en stor gran men i år lade vi motsvarande summa i Lions sparbössa o står över gran som ändå bara ger nysningar o nästäppa. Tycker precis som du att vi även måste tänka på dem här hemma för tänk vad hemskt det är för barnen när de kommer tillbaka från jullovet och inför dagis-/skolkamrater skall berätta hur julen varit o vad tomten kom med. Bra initiativ av Lions! Julkram från Maria ps tack för alla bra inlägg du gör, läser dem gärna o beundrar dig för din kämpaglöd

Kia sa...

Såna där ideér gillar jag. Tänk om fler hade såna insamlingar.

Ha en toppen vecka!
Kram Kia

Anonym sa...

Var på luciafirande i går , en representant från Lion berättade att de har flera förfrågningar varenda vecka från folk som har det svårt ekonomisk. De ser bara ökning lokalt sen ett antal år tillbaka.

Home2tiny sa...

Här i Halmstad kan man lämnar in leksaker både nyinköpta o bättre begagnade som sen delas ut till barn som har det svårt, ett suvärent initiativ som jag såklart stöder. Hoppas du haft en mysig helg vännen. Kramisar Tina