måndag 13 februari 2012

Tankeställare och insikt om en nödvändig förändring och nystart...


Idag har jag fått mig en ordentlig tankeställare och inser att det är dags för en förändring NU, både i handling och i tankesätt. Började dagen med ett samtal som fick mig att inse att min vilja till att alltid vara till lags, göra bra ifrån mig, inte lämna andra i sticket och alltid ställa upp återigen ställt till det för mig själv. Det som är tänkt som välmening och handling för att underlätta och undvika problem och andras irritation har i slutändan blivit så fel med den kanske största konsekvensen att jag själv blivit långvarigt sjuk för att jag inte lyssnar på min kropp.

Jag har jobbat med det här problemet och min svaghet för att inte kunna säga ifrån och nej tidigare och hade kommit långt i mitt "nya" sätt att leva. Jag var stolt över mig själv att jag till stor del förändrat mitt eget sätt att vara till det bättre och mådde bra i det, men den här vintern har jag trillat tillbaka i gamla dåliga mönster och beteenden och har inte alls känt igen mig själv i mitt sätt att vara, tänka och agera. Jag har aldrig riktigt hämtat mig efter magproblemen i höstas, krafterna har inte kommit tillbaka och magen har fortsatt att krångla till och från och sen mycoplasman till det.

Det är dags att på allvar hitta både självkänsla och självförtroende igen och så här när tårarna som rullat ner över kinderna nästan hela dagen torkat är jag faktiskt glad över att den här dagen blev som den blev, ibland behöver det hända något som kanske inte är så roligt i just den stunden för att man ska inse att det är dags för en nödvändig förändring och jag känner tacksamhet och glädje över att dagen tog den vändning som den gjorde.

Lite eftertänksamt inser jag att ju mer man bryr sig om vad andra tycker och tänker om en själv desto mer ställer man till det för sig så att dem får något att prata om och sen ska man ju inte glömma att så intressant är man inte utan förmodligen har folk betydligt mycket viktigare saker att diskutera än en själv. Behöver påminna mig om att alla inte kan tycka om mig och jag inte ska ta åt mig så av allt, fundera och analysera så mycket över vad folk säger och gör. Det är inte enkelt, men det är nödvändigt och framför allt måste jag tycka om mig själv igen, det är det viktigaste och absolut det som jag måste jobba med den närmsta tiden för att bli mig själv igen...

Idag är jag ledsen och känner mig liten, imorgon tar jag tag i livet igen!!

Kramar Bella ♥

16 kommentarer:

Stjärnor & Champagne sa...

Men raring då....Jag vet precis hur det är, man skall vara alla till lags. Du om någon måste ytänka mycket på dig själv och ta hand om dig. Glöm inte det. Stor kram Anne

Mitt liv som förskollärare sa...

Hoppas det känns bättre imorgon.
Styrkekramar till dig.
Kram/
Berit

Kia sa...

Låter som du behöver lite "sköt dig själv och skit i andra"!
Man kan inte ändra sig för att vara andra till lags gör då är man inte sig själv längre. Åh passar inte det så är de väl inte värda besväret?

Hoppas du hittar tillbaka och blir frisk nu!
Ha en toppen vecka!
Kram Kia

A House With A View sa...

Usch och fy!!! Att leva i nuet är det tips jag vill ge, och det innebär verkligen att vara "här och nu" och inte i tanken om vad andra tänker och tycker! Svårt - ja, men det gör gott i själen!!!

Många styrkekramizar från aka

Uh-huh-me.com - Nettan sa...

Hoppas du snart hittar tillbaks till dig själv igen. Man behöver tyvärr bryta ihop ibland för att kunna komma igen starkare trots att det känns rent ut sagt skit när det väl händer.

Sköt om dig! KRAM!!

cecce sa...

Känner igen mig. massor. I sin strävan i att vara till lags, gå alla till mötes och få alla att må bra utplånar man till slut sig själv. Har kostat mig två äktenskap och vånda på vägen. Men...jag jobbar på det. Blir bättre och bättre vill jag tro...

Du MÅSTE tänka på dig själv. Du är huvudpersonen i ditt liv. Du är viktig!!!

Sköt om dig!! Snart dansar du åter.

Kramar!!

Sabelhagens Olivlund - Maria sa...

Men kära du, hoppas du mår bättre snart. Försök att inte lägga för mycket energi på andra utan fokusera på dig själv. Inte helt lätt, men försök.
Ibland kan jag tänka att "vem tackar mig för det här", ingen gör det. Så det är klart man ska göra sitt jobb, men inte slita ut sig helt.
Stor kram till dig.
Maria

Anne-Lie sa...

Visst gör det ont när tårar trillar men ibland kan det vara så skönt att få släppa på alla spänningar och bara gråta! Heja på dej, vet att det är lätt att säga. Men ibland önskar man hade ork att säga nej, trots att man går på knäna!

HOUSE of ADELA sa...

Söta Bella...jag skulle vilja råda dig till att läsa Bengt Sterns bok: Att må dåligt är en bra början!

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9188756041

Ju mer du gör som andra vill, desto mer gör du dig själv illa...svårt att ta in, jag vet, men det är den enkla sanningen;)

Stor kram från Adela♥

Mickis sa...

Tänk om, gör rätt :-)

Man har bara ett liv och det måste man värna om :-)

*stor kram* ♥

Tina sa...

Tänkvärda ord som jag direkt ska förmedla till min man. Han behöver dem verkligen just nu, så tack!

Var rädd om dig!
/Tina

Helenas loggbok sa...

Känner mycket väl igen mig i det där att vara alla andra till lags. Det suger energi och håller inte i längden men är man den typen av personlighet är det svårt att bryta detta mönster. Läser just nu boken "Good enough" av Elizabeth Gummesson. Den är ganska tänkvärd!
Stora Alla Hjärtansdag kramar till dig!
Helena

Linda - Harmony Home sa...

Önskar dig en fin Alla hjärtans dag och skickar några styrkekramar till dig. Hoppas du får en fin dag.

Kram /Linda

Zandra sa...

Många kloka ord...
Hoppas du får en bra dag idag.
Många värmande Kramar

MIN LYCKA ♥ sa...

Du är en klok dam du!;) ta hand om dig! Kram
Ps. Kul att du tyckte om bilderna, det kommer fler!

Fröken Fräken sa...

Jag känner verkligen igen mig! Ibland kan jag ta åt mig alldeles väldigt, när man egentligen borde, som herr Fräken säger, vara lie mer som teflon. Dvs inte låta något fastna på en. Kunna säga nej. Vissa dagar är det lättare än andra.

Och muggarna från Indiska kom in just innan jul så de kan nog fortfarande finnas i butiken!