söndag 26 februari 2012

Orkideer i vatten och söndagssysslor...


På Hotel Gothia i Göteborg spanade jag in deras orkideer nere i foajén när vi var där senast. Kul idé att sätta dem i bara vatten utan någon jord då man ju alltid hört att orkideer ska vattnas väldigt sparsamt och inte för ofta...
 

 Förutom att jag tyckte det var snyggt så blev jag nyfiken på hur de klarar av att stå i vatten så idag planterade jag om orkideén som fick följa med hem igår och tog bort all jord så nu återstår det att se hur länge den står jämfört med i vanliga fall. Syns lite dåligt på bilden, men all jord är borttagen och efter jag tog kortet hällde jag av ungefär hälften av vattnet då jag såg på kortet ifrån hotellet att de hade betydligt mindre än det jag hällt på...

Så var det redan söndagkväll igen och det känns som att helgen gått alldeles för fort som vanligt. Sambon har varit ute och tvättat våra bilar i det fina vädret och vårstädat garaget och jag som fortfarande är väldigt trött sen jag var sjuk har tagit det lite lugnare, men har i alla fall fått planterat om lite blommor och varit och slängt tidningar, glas och annat på återvinningen som ligger ett par hundra meter från vårt hus. Smidigt att ha det så nära och varje gång jag är där och slänger skräp så tänker jag att nu ska jag ta med mig påsen med t ex tidningar och reklam så fort den är full och inte fylla 3-4 påsar innan jag tar mig iväg nästa gång när man ändå åker förbi på vägen till jobbet varje dag.

Snart börjar Så ska det låta och jag såg att min favorit Sonja Aldén skulle vara med ikväll så det kommer jag sitta bänkad framför innan det är dags att krypa ner i sängen och förhoppningsvis somna gott.

Hoppas Ni haft en bra helg och att ni får en bra start på vecka 9.

Kramar Bella ♥

11 kommentarer:

Annas inspiration sa...

Då får vi hoppas att din orkidee överlever, det är ju väldigt snyggt att plantera dem i en hög cylindervas :)

Hoppas du får en god natt sömn
Många kramar

Anonym sa...

Vill gärna veta hur orkide-experimentet går tack, det va riktigt fint. Orkideer trivs inget vidare hos mig i vanliga fall:)

Kram Gabriella

Rosie sa...

Åh! Det där var riktigt snyggt! Gillade det mycket, hoppas det kommer funka,orkideer kan ju vara lite kinkiga:) Kram!

Mia sa...

Så snyggt!! Jag har oxå haft funderingar att göra det men som du undrar jag om se klarar sig bra i vattnet... Nu får jag vet ;)..

Kram fina!

Carolines hemligheter sa...

Godkväll fina Bella, hoppas att du haft några sköna timmar i TV-soffan nu :-) Kollar du på Wallander? Jag hade tänkt att göra det men så började plocka (och rensa garderoben i hallen vilken blir stökig på en dag...) och plötsligt var klockan halvtio!!!

Vad fint du gjort med orkidéen, hoppas att den håller sig bra, om det funkar så snor jag nog idéen av dig framöver ;-)

Ha en skön måndag, sov sött, och tack för dina kommentarer som alltid är så rara och omtänksamma!

KRAAAAAAAM

Mickis sa...

Vad fint med orkidén :-) Du kan väl hålla oss informerade om hur "han" mår ;-)

Ja tänk att man alltid ska samla på sig så många påsar med ex. pant flaskor innan man pantar & pappersinsamlingen, innan man kastar det... Det är ju lätt att ta tag i.. men människan är ju av naturen lat... ;-)

Här tittade vi oxå på så ska det låta. Mysigt program :-)

Ha en riktigt fin dag :-)
Kram

alegni sa...

det där var ju intressant. berätta gärna hur ditt experminent utfaller.
ha en solig start på den nya veckan!
kram
ingela

Viktoria sa...

Riktigt fin var det med orkideérna! Kan ju hända att man härmas lite ;) Om det är ok?

Men återkom gärna i ett inlägg om din överlevde vattenbadet!

Kram Viktoria

Mina finaste... sa...

Det låer som att du haft en fin helg. Jag har aldrig testat att ha orkideerna så men det ser himla tjusigt ut. Kram, kram

KNORKAN - Presenter & Inredning sa...

Varmt välkommen till KNORKAN! Just nu har du chansen att vinna ett kuddfodral med handgjorda detaljer från Svanefors. För mer information om tävlingen besök KNORKANS facebook sida eller blogg ♥

Vardagslyx sa...

Hej Bella!

Orkidéer är så fina! Du får tala om hur det funkar att ha dem i vatten, det var i alla väldigt snyggt!

Kram Pernilla