onsdag 5 augusti 2009

ÄNTLIGEN SOL!!!


Denna soliga semesterdag har avslutats med grillning på altanen...

Grillspett med kyckling, paprika, champinjoner och rödlök som marinerats i sweet chili sås...
Serverades med egengjord tzatziki och god grönsallad...

När vi var på Åstol i förra veckan stod bästa Å för efterrätten, vinbärspaj gräddad på grillen...


Den tillagas genom att man lägger färska bär på bakplåtspapper som sedan läggs i aluminiumfolie, strö smuldeg över bären och vik ihop knytet och grilla på svag värme, perfekt att göra på utflykten i båten eller varför inte hemma. Servera med vanlijsås!!
Tänk att man kan bli så glad och lycklig över att vakna upp och se att det är solsken ute. Dagen började med en frukost på altanen och därefter var det bara att sätta igång med dagens trädgårdsarbete, bl a har sambon tömt dammen och klippt gräset samtidigt som jag rensade ogräs och klippte bort vissna blommor i våra rabatter mm. Ett svalkande dopp i havet har det också blivit innan vi startade grillen. Goda grillspett med sweet chili sås på blev det till middag idag. Önskade att jag hade haft lite färska bär hemma så jag kunde gjort goda pajknyten så som bästa Å gjorde åt oss när vi låg med båten på Åstol i förra veckan. Så enkelt och gott, det måste ni testa!!
Imorgon kommer Länsförsäkringar hit för att titta på vår maskinhall, som det är nu så har vi två hemförsäkringar en för vårt bostadhus och en för vår maskinhall och garagen, så vi är förmodligen överförsäkrade, men bättre det tills vi fått en bedömning gjord och förmodligen kan vi slå ihop försäkringarna efter imorgon. Efter det åker vi hem till mina föräldrar och följer med dem ut i deras båt, ska vi kul då jag inte åkt båt i Vänern på ett par år. Nu blir det en stund framför tv:n och lite bloggläsning innan sängen väntar.
Hoppas ni haft en bra dag och på återseende....

6 kommentarer:

Ann-Louise sa...

Ja nu har vi det bra i sommarvärmen! Gäller att njuta och ta till vara på dagarna. Så skönt att ni ska åka båt igen! Lite avis faktiskt...

Gott med grillat, så enkelt men så gott!! Bra tips där med efterrätten, ska jag komma ihåg!

Ha det så skönt.

Kramar

jessi sa...

visst är det härligt med solen!
Underbart med båt, jag är avis med...

KRAMISAR

Therése sa...

Mmm. så hungrig jag blev!
Och vilket annorlunda sätt att göra paj på...lite kul ;-)

Idag har vi också haft det varmt och skönt, man bara njuter av den lilla sommarn som är kvar nu!
Kram Therése

Jess sa...

Låter som en jättegod dessert, ska nog testas imorgon vid vår grillning. Härligt att ha så nära till havet som ni verkar ha. Ha en skön helg!

Anna sa...

Va smart me pajen! Måste testas nångång, spelar väl ingen roll om man gör det hemma va :) blir som en minipicknick *haha*

Härligt med båt, är ingen båtmänniska men jag tycker det ser så otroligt härligt ut när dom guppar fram på vattnet soliga å fina dar .. stanna lite här å där för att bada eller kolla in olika ställen! Lyxit :)

Stor kram till goa du!

Annas inspiration sa...

Visst gör solen UNDEVERK!

Maten ser så god ut
hoppas du har en bra lördag

kramen