fredag 28 augusti 2009

Kräftskiva för två...


Årets första kräftor!!
Så var det fredagkväll och arbetsveckan är slut, har landat i soffan efter att ha avnjutit årets första kräftor och det smakade så gott, älskar skaldjur!! Det kanske är det som är att man bara äter det under några veckor så här i slutet på sommaren och då blir det lite speciellt och extra gott för att man inte hinner tröttna på det, ungefär som med julskinkan, som smakar så gott då man dagen innan julafton smakar på den nygriljerade och väldoftande skinkan...
Efter jobb och en lunch på stan med goda vänner åkte jag ock köpte lite nya blommor till våra krukor på framsidan huset. Sommarblommorna hade gjort sitt och det fick bli ett par tujor och lite höstlila ljung att plantera. Sambon har idag förberett morgondagens konferens och personalfest som han ska ha här hemma i huset imorgon, så för min del blir det att hålla mig borta under morgondagen. Har inte bestämt riktigt vad jag ska hitta på, men det lutar åt att det blir lite shopping och sedan ett besök hos farmor och föräldrarna. Dagsformen får helt enkelt avgöra vad jag hittar på imorgon.
Nu ska jag avsluta denna fredag och krypa ner i säng och förhoppningsvis få några timmars god sömn... Hoppas ni har en riktigt bra fredagkväll!!

9 kommentarer:

Susanne sa...

Mysigt! Jag är inte så förtjust i skaldjur men vi planerar för en kräfskiva snart. Jag äter stjärtarna ;o)
Hoppas du får en fin lördag

Kraam

Anna sa...

Åhh det är så gott med kräftor! Det där salta kan ja bli galen av längtan till :) när ja va gravid köpte vi frysta kräftor rätt ofta, ja va helt galen i dom *haha* en rätt "snäll" craving om ja får säga det själv :)

Men ja håller me dig, det blir så mycket godare om man äter det sällan, så man får längta å verkligen njuta!!

Tack söta för dina fina kommentarer! Dom värmer å peppar, jag har varit dålig på att kolla runt å skriva, men det är ju för att jag har lite annat att tänka på :) men jag hoppas jag hittar nån balans å i det här, för lite fritid å egna hobbys måste man ju också hinna me :)

Kramar till goa du!
Hoppas du hittar på nåt skoj idag då :)

Helenas loggbok sa...

Åh så gott med kräftor och räkor och alla andra skaldjur oxå för den delen!

Jag ska till IEKA nästa helg, hoppas det finns kräftor kvar där, jag älskar oxå skaldjur.

Hoppas du får en bra dag när du är "utjagad" ur huset! Måste vara kul för din mans jobbarkompisar att få se hur fint ni har fått det hemma!

Ha det gott!
Kramar
Helena

Fröken Fräken sa...

Skaldjur och fisk är ju inte min starka sida.. men man kan ju hitta annan mat som man kan lyxa till med under helgen. Och då jag ska på konferens i nästa vecka hoppas jag på mer de luxe mat!!

Hoppas att du har en rolig dag på äventyr utanför hemmet! Här har det hällregnat hela dagen, så jag har inte ens stuckit näsan utanför dörren..

Ann-Louise sa...

Önskar jag kunde lära mig äta kräftor set ser ju så gott ut!!

Nice av maken att ha firman hemma på konferens och fest! Måste vara kul för personalen.

Hoppas du fick en trevlig lördag vad du nu hittade på.

Kraam

Jess sa...

Vilken underbar tallrik, ser hur gott ut som helst!

Livet i byn sa...

Åh så mysigt. Vi funderade också på kräftor men det blev något annat istället.

~Livet i byn

Signe 1 sa...

Mums vad gott med kräftor:-) Vi smarrade oxå på det igår och massor av godsaker till:-) Jag älskar skaldjur förövrigt!! Kram på dig! Sofia

Annas inspiration sa...

hej Bella!

Vad gott det ser ut,
har kräftor i frysen som jag är så sugen på.
De måste ätas någon dag, det är så himla gott med skaldjur!

Hoppas helgen har varit lyckad!
massor med kramar