tisdag 9 december 2014

Gåvogranen...


Gåvogranen är på plats för alla som vill göra julen till en glädjens högtid även för andra...

Julen är förknippad med glädje, god mat, klappar och tid med familjen, men inte för alla de barn som växer upp i hem med föräldrar som har missbruksproblem eller är psykiskt sjuka, då är ofta högtiderna de värsta dagarna på året. Det är också alldeles för många som växer upp i hem där man tvingas vända på varje krona och föräldrarna av olika anledningar inte har råd att köpa julmat och klappar till sina barn och det är för dessa barn som gåvogranen finns. Skrev om detta även förra året, men då jag tycker det är viktigt och ett enkelt sätt att hjälpa andra så gör jag det igen. Gåvogranen är ett samarbete mellan Lions och socialtjänsten i kommunen och i granen hänger lappar och på varje står ett namn, ålder och sen barnets önskan. Man väljer en lapp och köper ett paket för ca 200 kr och lämnar in till personalen som sen ser till att din klapp glädjer barn som annars inte fått några julklappar. Vi köpte julklappar till två tonårssystrar som önskat sig smycken och lämnade in i förra veckan och för den som vill hjälpa finns möjlighet att göra det fram till några dagar innan jul.

Kramar Bella 

3 kommentarer:

mammaxtre sa...

Gåvogran, det var fint!
Ha det gott!

Kia sa...

Toppen bra idé! På ica maxi hos oss har de nån skokartongspaket. Man köper till man, kvinna, tonåring eller barn och lägger i en skokartong som de samlar in och ger till behövande. Kommer inte ihåg nu vem det vände sig till. Men bra idéer de har.

Ha en toppen dag!
Kram Kia

Home2tiny sa...

Vilket superinitiativ, här i Halmstad kan man lämna in julklappar på ett speciellt ställe som sen delas ut till barn, också väldigt bra. Kramisar Tina