tisdag 23 december 2014

Dan före dopparedagen med julcupcakes och pepparkaksbrownies...



 Så var vi framme vid kvällen dan före dopparedagen och lugnet har nu lagts här hemma då alla måsten är gjorda och vi har sjunkit ner i soffan framför uppesittarkvällen på tv:n och mumsar på rester från helgen då det bjöds på julcupcakes...




Cake pops i julskrud...




och pepparkaksbrownie i granbeklädnad...

Julklapparna är inslagna, hemmet pyntat och julbaket avklarat så nu är dags att njuta av fem dagars ledighet. Vi hämtar imorgon upp svärmor och åker sedan vidare hem till mina föräldrar för att tillsammans med min bror och hans familj fira en traditionell jul. Mysigt och i år är det lite extra roligt då det är lille E:s första jul, än är han själv för liten för att riktigt förstå det här med julfirande, men annat blir det nästa år när vi kommer ha en 1,5 åring full med spring i benen som med nyfikenhet kommer upptäcka världen.

Vi är några tjejer från gymnasiet som varje år försöker träffas när alla är hemma till jul och i år var vi hos oss och då bjöd jag på bl a pepparkaksbrownie som gjordes efter Cecces recept. Enkelt och gott och jag bakade även en sats utan pepparkakskryddan som byttes ut mot kakao och det funkade jättebra. Receptet kommer här!

PEPPARKAKSBROWNIE
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl (eller motsvarande mängd mandelmjöl)
1 msk pepparkakskrydda
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Garnera med:
50-75 g vit choklad
Smält smöret i en kastrull. Lägg i chokladen i bitar och låt den smälta på svag värme under omrörning.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, pepparkakskrydda, vaniljsocker och bakpulver och blanda ner i smeten tillsammans med smör- och chokladblandningen.
Häll upp smeten i en form som är 20x30 cm med bakplåtspapper i botten. 
Grädda i 20 minuter. Låt kallna. Smält chokladen och ringla över kakan. Skär i rutor eller i granform.

Kramar Bella 

Inga kommentarer: