torsdag 27 februari 2014

Vårtecken...

 
Våren är på väg!! Tidigare i veckan hade vi den högsta temperaturen hittills i år här på Västkusten med +9 grader, solen har kikat fram emellanåt och snödropparna blommar, härligt!
 

När jag såg den här bilden på IKEA-bloggen väcktes lusten till att börja pyssla i trädgården. I år tänkte jag förodla bl a smultron och lite grönsaker innan det är dags att så och plantera i odlingslådorna ute. Förra året dubblade vi antalet lådor och det är ju så gott att kunna gå ut och plocka sallad, potatis och annat så vem vet det kanske utökas i år igen...
 
Som vanligt så här i slutet av arbetsveckan förundras jag över hur fort en vecka går, imorgon är det återigen fredag och dessutom sista februari. På lördag lämnar vi vintermånaderna bakom oss, går in i vårmånaden mars och de ljusa timmarna blir fler och fler för varje dag som går. Minns för några år sedan då det var en grön jul, men vid påsk kom värsta snöstormen och vi höll på att inte ta oss hem ifrån mina föräldrar där vi varit och ätit påsklunch. Hoppas inte på en repris av det i år utan nu känner i alla fall jag mig färdig med snö och vinter efter förra veckans snabba comeback av kung Bore. Ser istället fram emot att få börja pyssla lite i trädgården, sitta ute på trappan och dricka en kopp te och njuta av vårsolens varma strålar.
 
Hur har din vecka varit? 
 
Kramar Bella 

2 kommentarer:

Kia sa...

Jag har börjat så lite och det har börjat titta upp. :) Ska så lite mera. Plantera om lite pellisar idag också. Nu är jag klar med vintern så snön kan hålla sig borta.

Ha en toppen helg!
Kram Kia

Lotta sa...

Underbara vårtecken! Våren i Sverige är fortfarande bäst. Den tar sig tid, man hinner njuta och det känns extra härligt just därför. Här är det pang bom så plötsligt är det över 20 grader varmt och man undrar hur det gick till.

Ha en skön helg!

KRAM