fredag 21 februari 2014

Mera kakelfunderingar...

 
Svartvitt kakel för badrummet...

Skrev i förra veckan om mönstrat kakel och mina funderingar då vi ska fräscha upp gästtoaletten här hemma. Har hittat kakel i flera fina Marrakech-mönster, men efter ett besök i ett par av stadens butiker som säljer denna typ av cementplattor är jag lite skeptisk till att det över huvudtaget kan bli ett alternativ för oss, tyvärr. Plattorna är över centimetern tjocka vilket gör det näst intill omöjligt att bara lägga dem på den plastmatta som ligger på golvet idag vilket varit tanken då vi ska göra en budgetrenovering eftersom ingen dusch finns i badrummet och vi inte behöver tänka på nya fuktspärrar. Sen ska plattorna behandlas med olja mm och är känsligare än vanligt kakel vilket gör det hela omständigare och tål att tänkas på en extra gång innan vi drar igång.
 
Tyvärr ligger tillverkarna av "vanligt" kakel efter när det gäller att  ta fram snygga mönster, det börjar komma, men än så länge är utbudet inte så stort. Om man ska hålla sig till färgskalan vitt, svart o grått är nog kaklet på bilden det bästa jag hittat.

 
Plastmatta har inte känts som ett alternativ, men fick lite inspiration i senaste Villaägarna när jag såg den här bilden på en plastmatta ifrån Tarkett, kanske tål att tänkas på...
 
Har du tips på tillverkare och säljare av snyggt kakel för badrum tas de tacksamt emot!
 
Kramar Bella

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja , modekaklet är som jag skrev inte så lättsköt. Har jag tips så återkommer jag. Eva

Postadress Torslanda sa...

Jag har inte tips på mönstrat kakel. Jag har nästan alltid valt kakel och klinkers från Höganäs keramik ( lokalpatriot) och varit supernöjd.
Vi ska också renovera en gästtoalett och väljer den enkla där, grått golv och vita väggar. Lite tråkigt kanske fast funkar fint.

Ha en skön kväll!

Mickis sa...

Vilken SNYGG plastmatta.. Den kanske funkar lika bra som kakel?

Ha en fin måndag!
kram

Nilla Q sa...

Åh, nu fick jag lite inspiration! Tycker plastmattan var jättesnygg!! Vi kanske ska göra om i tvättstugan, funderar på om det skulle passa där... Tack för tipset:)

Kram Pernilla

cecce sa...

Ah…den var väl inte så dum den plastmattan?:-) Tack för tipset! Förr eller senare måste jag ta tag i mina toalettrenoveringar också. Så dyrt bara!!

Hoppas ni finner vad ni söker till slut!

Kram Cecce

Lotta sa...

Ursnyggt kakel! Jag är just nu jättesugen på att kakla och ta ut svängen lite. Har du sett Monika Ahlbergs kök i senaste Svd Magasin? Härligt tycker jag.

Tack rara för fina ord! Resan var underbar. Jag har tagit 1000 bilder!! 5% kommer upp på bloggen dock, har fått hejda mig ;))

KRAM!!