måndag 17 augusti 2009

Vardag igen..


Nu har den fina blomman vi fick av familjen F förra helgen slagit ut och står och pryder vårt bord ute på altanen så här i mitten på augusti när sommaren går mot sitt slut...
Så var det vardag igen och första arbetsdagen är avklarad. Var så trött imorse när klockan ringde att jag allvarligt funderade på om jag över huvudtaget skulle ta mig upp ur sängen som då aldrig hade varit skönare än den var vid sjutiden imorse. Insåg att det helt enkelt bara var att bestämma sig för att gå upp och sen göra det...
Upp kom jag och iväg till jobbet i tid också så nu är man tillbaka i vardagen och dess måsten. Ska dock inte beklaga mig då jag tycker det är rätt skönt med rutiner och ordning och reda så även om det är underbart att vara ledig och ta dagen som den kommer så vet jag att i alla fall jag mår bra av att börja jobba igen. Den jobbiga insikt jag fick idag var dock att jag nog aldrig har känt mig mindre utvilad efter en semester än jag gjort idag, är så trött... Hade ju hoppats på att vara piggare nu än innan semestern med tanke på att jag ska upp till 75 % om ett par veckor. Blir skillnad när man är ledig och kan sova ut på morgonen och även om jag gjort en hel del så har det ändå varit på mina villkor beroende på vad min kropp orkat varje dag. Vi har gjort utflykter, men som t ex när vi var i Grebbestad och Fjällbacka i förra veckan så var vi hemifrån i 3-4 timmar totalt och sambon körde bilen och sen behövde jag inte göra något mer den dagen. Men det är bara att kämpa på jag vill ju så gärna kunna bli piggare, kunna arbeta mer och få mer energi så att jag inte blir så låst utan kan göra det som faller mig in utan att behöva planera och välja bort så mycket annat...
Pratade med Försäkringskassan idag och de har fortfarande inte gått igenom min överklagan, så det blir till att vänta ett tag till på besked.
Hoppas ni haft en bra dag denna måndag den 17 augusti, själv tänkte jag avsluta dagen med lite bloggläsning och Roomservice på tv:n... På återseende imorgon då ska ni få receptet på ett enkelt och gott bröd!!

3 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Ja, bara du passar på att känna efter ordentligt vad du orkar mer, så att inte viljan blir större än orken!
Men inte är det lätt att masa sig upp på måndagsmorgonen, här ringer klockan innan sex, och det är inte lätt när man är så morgonvresig som jag är... ;-)
Idag har jag tagit och rensat lite till, tänk vad den lusten håller i sig...

Anna sa...

Vilken jättefin blomma!
Hoppas att du fixar det här med jobbet, att gå upp i tid. Jag vet inte vad som hänt dig så jag ska inte skriva för mycket om det, men skickar många styrkekramar å tankar till dig :)

Stor kram till dig .. hoppas du får sova gott inatt så du känner dig lite piggare imorron, appropå det, ja ska nog knyta mig snart ser ja :)

Susanne sa...

Fin blomma!
Ja, det var riktigt jobbigt att kliva upp när klockan ringde de första arbetsdagarna. Du kommer snart in i jobbet igen ;o)

Kram och sov gott