torsdag 13 mars 2014

Vackra vårdagar...

 
Vilka vackra vårdagar det varit denna vecka...
 
 
Har passat på att gå en promenad på lunchen för att få lite sol på näsan och andas frisk vårluft...
 
 
Krokusarna blommar överallt inne i stan...
 
 
Vacker färgprakt...
 
 
Även påskliljorna är på väg att slå ut trots att vi bara är i mitten på mars...
 
 
Härligt blå himmel...
 
Det är något speciellt med våren, det känns som väntans tider och man möter folk med stora leenden när man tar en promenad på stan, det är utan tvekan så vårsolen gör gott för många av oss.
 
När jag skrev om min saknad efter Farmor för ett par dagar sedan väcktes många andra minnen till liv efter Farfar, Mormor och Morfar. Vårblommorna får mig att minnas när jag lekte blomsteraffär på verandan hos Mormor och Morfar som hade en stor slänt full med olika sorters blommor som jag satte i små glasburkar. Rådjuren som kom skuttandes ett par meter ifrån mig igår när jag kom hem ifrån jobbet och skrämde livet ur mig påminner om när vi barnbarn tysta och alldeles stilla satt i köksfönstret tillsammans med Morfar för att se när rådjuren kom fram och åt maten han lagt ut.
 
Farfars hade vad jag minns två stora intressen som pensionär och det var trädgården och snickarboden. I Farfars trädgård fanns "allt", blommor och ätbara grönsaker, bär o frukter och utanför snickarboden växte vindruvor. Farmor kokade alltid den bästa gelén och Mormor bästa saften som räckte nästan hela året. Som barn var det lite speciellt att dricka köpesaft och idag är det precis tvärtom och hemmagjord är riktig lyx. Tiderna förändras både på gott och ont, men jag tror inte det är lika vanligt att ha en nära kontakt med sina Mor- och Farföräldrar idag då många inte bor i samma del av landet. Tror att det är lärorikt på många sätt för barn att ha en nära relation till en eller flera i den äldre generationen och jag är så tacksam över att jag har fått ha det under min uppväxt.
 
Hoppas din dag varit bra!
 
Kramar Bella

5 kommentarer:

Kia sa...

Visst har veckan bjudit på underbart väder!
Håller med att det är viktigt att barn har bra relationer med flera än sina föräldrar. Men dagens mor o farföräldrar är inte som våra var. Dom är fortfarande ute och flänger, jobbar, gymmar m.m. Inte för att det är dåligt utan bara annorlunda mot hur våra var. :)

Ha en toppen helg!
Kram Kia

Lotta sa...

Fantastisk vår Bella! Vi ligger långt efter här. En kall vinter i år har hållit sitt grepp om New England.

Du skriver så fint om dina far- och morföräldrar. Jag har också jättefina minnen av min mormor. Tyvär hann jag aldrig lära känna varken min farfar eller morfar.

Varm kram och trevlig helg!

Home2tiny sa...

Helt underbart väder har det varit i veckan, men inatt, jisses trodde huset skulle lyfta som det blåste...Har själv många fina minnen från min barndom hos både mor o farföräldrar o mina killar har tack o lov haft far o morföräldrar som mer än gärna har hittat på massor av saker med dem. Ha en mysig helg vännen. Kramisar Tina

Nilla Q sa...

Ja, vilka underbara vårdagar det har varit i veckan. Nu är tyvärr snön tillbaka här och det verkar som det ska komma ännu mer i veckan:(
Men solen värmer ändå och ljusare blir det ju för varje dag. Vi är på rätt väg! :)

Kram Pernilla

Mickis sa...

Sååå vackert <3

Vilka fina minnen... Det är jätteviktigt tror jag för barn att få ha kontakt med mor/farföräldrar. Mina "barn" har alltid haft en nära kontakt med spec mormor/morfar & det märks nu när "barnen" är 20 & 22år att de fortfarande har kontakt med mina föräldrar. Det gäller att "odla vänskapen" när barnen är små :-)

Hoppas du har haft en härlig helg :-)
Kram