tisdag 11 mars 2014

Saknar dig Farmor...


Den senaste veckan har mina tankar varit mycket hos Farmor som dog för två månader sedan. Sorgen o saknaden kommer över mig när jag sitter på jobbet, hemma framför tv:n på kvällarna o framför allt när jag ska sova. Jag tänker på Farmors sista timmar i livet när vi satt hos henne på sjukhuset och minns tillbaka på alla fina minnen. Tankarna går till båturerna som barn, mjukglassen som alltid fanns i Farmors frys som vi barnbarm fick äta nästan så mycket vi ville av med chokladsås på. Minns när jag var sjuk i tonåren hur jag hade många av mina bättre stunder hos Farmor o Farfar, det var som en frizon där och jag trivdes vid deras köksbord där vi spelade kort och jag fick vara bara Bella.
 
 Från de senare åren efter jag träffat min sambo har vi tillsammans tagit med Farmor på rundturer i Dalsland, vi åkte bl a till godisfabriken i Bengtsfors, stannade till och dukade upp medhavd fika vid slussen där Farmor och Farfar bodde när min Pappa var liten och de var slussvaktare. Minns med glädje första gången Farmor hälsade på oss i huset och hon hade bakat sockerkaka med vaniljkräm i till oss. Tyvärr orkade hon inte komma till oss så många gånger då det var en bit att åka när man var gammal och sjuk, men ett fint minne är från sista besöket sommaren 2012. Det var en solig och varm sommardag och vi satt ute på altanen och drack kaffe och det var så gott att se Farmors glädje över att vara hos oss och hon njöt verkligen av den stunden.

Utanför Farmors rum på äldreboendet är det en backe som på våren är full av blommande vitsippor och jag hade önskat att Farmor fått haft hälsan med sig och att vi tillsammans kunna suttit och tittat på dem samtidigt som solen värmt oss i vår. Jag hoppas och tror att Farmor har det bra nu och att hon slipper ha ont, men saknaden som man lär sig leva med är ändå stor...
 
Du fattas mig Farmor
 
Kramar Bella

6 kommentarer:

Lotta sa...

Oj…så starkt, så fint. Dina ord tar tag i mig och tårarna kommer.
För att livet är så här och för att det rör om att förlora en älskad som varit en del av ens liv så länge, som man delar så mycket fint med.

Min farmor saknas mig med, varje dag.

KRAM

Snäckskalsdalen. sa...

Mmmm, det är väl det bästa som finns att ha dom där fina minnena kvar, dom är ovärderliga.
Agneta kram

Nilla Q sa...

Känner samma sak med min Mormor. Men alla fina minnen man har gör det på sätt och vis lite lättare.

Ta hand om dig!

Kram Pernilla

Finurliga Fröken sa...

Beklagar verkligen! Det är svårt att förlora någon. Men va härligt att du var där med henne och att ni hade många fina minnen tillsammans.

Tror jag har tittat in här förut men sen tappat bort dig. Har också fibro och bloggar om det. Så jag kommer absolut hit igen. Kram

Anne-Lie sa...

Ja sorgen går upp och ner, vet hur det är vi har hela familjen sörjt och saknad en kär vän snart ett år. Men detta var en olycka som ingen kunde förutspå att det skulle hända, och drog med sig så mycket.
Kram och ha det så skönt i vårsolen!

Villa Ell sa...

Så fint och faktiskt härligt du beskriver din saknad... Förstår att saknade är enorm... Jag tänker på min mamma varje dag som lämnade oss för tre år sen!

Kram Sandra