tisdag 25 september 2012

Vila i frid...

 
Ååh, vad jag älskar böcker som man fastnar i direkt på första sidan, så var det med Sofie Sarenbrant bok Vila i Frid, den första i en serie om kriminalkommisarien Emma Sköld. Har inte läst klart boken ännu, men har svårt att tro att slutet kommer göra mig besviken då Sofies tidigare böcker varit riktigt bra...
 
Fy vilken regnig och råkall höstdag det varit idag, kändes allt annat än lockande att ge sig ut i morse, hade mycket hellre stannat inne, tänt en brasa och värmt mig vid, men jobbet kallade så det var bara att hoppa in i duschen och göra sig iordning för ännu en arbetsdag.
 
Efter jobbet åkte jag till sjukgymnasten för massage, det finns ingen möjlighet att få komma till sjukgymnastiken och "bara" få massage då man kommit fram till att det utan träning inte ger en varaktig förbättring utan bara lindring för stunden, men som i mitt fall där jag går och tränar hos sjukgymnasten kan man få massage i kombination med det ett fåtal gånger för bättre effekt och i mitt fall funkar det jättebra.
 
Så här står det på baksidan av Vila i frid och jag kan tänka mig att det sitter en och annan författare runt om i landet som lite irriterat önskar att de själva kommit på den briljanta ideén att göra ett spa till en mordplats.
 
En känd skådespelerska hittas medvetslös i kvinnornas tvagningsrum på Yasuragi Hasseludden och kort därefter upptäcks ett äldre par döda i rum 327. Ingen av incidenterna verkar vara annat än olyckor, men hotellchefen Peter Berg och vd:n Nils Wedén får ändå onda aningar. När ytterligare en person avlider på spa-anläggningen, den här gången i de varma källorna utomhus, går det inte att förneka att det måste finnas ett samband mellan dödsfallen. Emma Sköld på Nackapolisens kriminalavdelning kopplas in som ansvarig och hon upptäcker ganska snart att detta inte är något rutinfall...

Önskar Er en trevlig kväll!
 
Kramar Bella ♥

7 kommentarer:

vitagavlar.blogspot.com sa...

Jaså, är det du som tagit min bok;-)!?!? Det trodde jag verkligen inte om dig!
Läser samma bok, har kommit halvvägs men nu är den HELT borta. Har letat överallt... Älskade hennes två tidigare böcker och denna verkar ju lika bra... Hoppas jag hittar den så att jag kan läsa klart!
Ha det fint! Kram Lisa

Mickis sa...

Vad bra att massage i kombo med akupunktur fungerar för dig. Jag tål inte massage, det sätter igång ett elände i min kropp :-(

Vi har haft samma trista väder som ni idag...

Ha en fin kväll!
Kram

Helenas loggbok sa...

Vad bra med ett boktips just idag. Ska beställa kurslitteratur i morgon från Bokus. Frakten blir dyr hit till Luxemburg, men det får plats några pocketar inom viktpriset så då passar jag på att beställa några.
Skönt med massage. Jag går på det ibland nu. Min kropp mår inget vidare efter sommaren.
Ha det gott!
Kram
Helena

A House With A View sa...

Härligt med massage!! Men den får inte bli för hård:)) Boken verkar spännande, tack för det tipset:))))

Kraaaaaaaaaaaaam aka

Lotta sa...

Spännande bok, den skulle jag absolut kunna tänka mig. Jag älskar deckare. Hasseludden har jag ju varit på dessutom ;)

Vad skönt med träning och massage!

Kram
Lotta

Annas inspiration sa...

Låter som spännande läsning,
är tyvärr allt för dåligt uppdaterad i bokvärlden.

Skönt att du funnit något som ger resultat för din kropp.

Många kramar!

Anna - bakmamman sa...

Den boken sträckläste jag som alla andra av hennes böcker! Så jäkla bra är dom :)