onsdag 28 december 2016

Enkla snittar...


Till glöggen i år har jag bjudit på snittar med gravlax och skånsk senap som jag tycker man kan äta även under resten av året, en ny favorit...


En återkommande favorit är laxtapas och recepten till båda hittar ni nedan...

GRAVLAXRÖRA MED SKÅNSK SENAP

100 g gravad lax
1 burk kvarg (á 250 g, 10 %)
1 msk skånsk senap
1 tsk socker
1 msk skuren dill
tunnbröd, knäckebröd eller mjukt bröd till servering

1. Skär laxen i små bitar. Rör ihop kesella med senap, socker och dill. Blanda i laxen.
2. Servera gravlaxröran på tunnbröd, knäckebröd eller mjukt mörkt bröd. Strö över lite dill.


LAXTAPAS TILL GLÖGG
16 st

8 tunna skivor grovt bröd
50 g naturell färskost
200 g rökt lax

ÄPPELSALLAD

4 msk grovkornig skånsk senap
2 röda äpplen, t ex Ingrid Marie
3 msk hackad dill

1. Tryck ut cirka två hjärtan på varje brödskiva med hjälp av en pepparkaksform. Bred på ost och lägg på laxskivor.
2. Skär äpplena kärnfria men skala inte. Skär dem i småbitar. Blanda senap, äpple och dill. Lägg en klick på varje laxtapas.

Servera till glöggen.

Kramar Bella 

Inga kommentarer: