fredag 29 april 2016

Egna delicatobollar...



Förra helgens godsak fick bli chokladbollar som smakade som delicatobollarna man kan köpa...



Farligt goda blev de så dessa kommer göras igen...

DELICATOBOLLAR
40 små delicatobollar / alternativ 1 chokladbollstårta

200 gram rumsvarmt smör
8 dl havregryn
3 dl florsocker
1 nypa salt
2 msk kallt kaffe
2  1/2 msk kakao
1/2 dl oboy
50 gram smält mjölkchoklad

Garnering:
150 gram mjölkchoklad
Kokosflingor eller pärlsocker


Gör så här:
Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämn smet,
rör ner salt, kaffe, kakao och oboy. Vänd ner havregrynen och chokladen och ställ kallt i 1 timme.
Rulla sen chokladbollar och ställ in dem i kylen under tiden du smälter chokladen. Rulla dem sedan i chokladen som du låtit svalna, och sedan även i kokosflingor eller pärlsocker, vilket du tycker är godast. Förvara delicatobollarna svalt.

Kramar Bella 



Inga kommentarer: