Idag var det min tur att bjuda på fredagsfika på jobbet och det blev vaniljfyllda muffins med smak av blåbär toppade med crunch...
BLÅBÄRSMUFFINS MED CRUNCH
ca 8 st
50 gram smör
1 dl standardmjölk
1 ägg
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ägg
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Vaniljfyllning:
1 dl mjölk + 6- 8 msk marsanpulver
( den marsansåsen du köper som inte behöver kokas )
( den marsansåsen du köper som inte behöver kokas )
Topping:
3 dl blåbär
Crunchet:
30 gram smör
1/2 dl havregryn
1/4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
30 gram smör
1/2 dl havregryn
1/4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Börja med att nypa ihop crunchet, och ställ kallt.
Rör sedan ihop marsanpulver med mjölk till en krämig konsistens. Cirka 6-8 msk pulver beroende på sort. Pröva dig fram, och börja med lite i taget.
Smält smöret, och tillsätt mjölken och dra bort från plattan.
Vispa ägg, socker & vaniljsocker poröst med en elvisp.
Vänd sedan ner mjölkblandningen, blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i smeten.
Vänd sedan ner mjölkblandningen, blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i smeten.
Fyll upp formarna ungefär 3/4 med smeten.
Fyll upp en sprits med vaniljkrämen och spritsa ner en msk eller två av vaniljkrämen ner i smeten.
Strö över blåbär och toppa med så mycket crunch som du bara får plats med.
Ställ sedan in i mitten på ugnen & grädda i cirka 18- 20 minuter. Eller tills muffinsen fått en fin färg.
Ställ sedan in i mitten på ugnen & grädda i cirka 18- 20 minuter. Eller tills muffinsen fått en fin färg.
Låt svalna något innan du lyfter ur dem och serverar.
Kramar Bella ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar