Veckans tips för en god helgmiddag är laxcarpaccio med pepparrotskräm till förrätt...
LAXCARPACCIO MED PEPPARROTSKRÄM
Ingredienser, 4 port
200 g fryst laxfilé, mittbit
1 msk pressad citron
1 1/2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
Pepparrotskräm
1 dl lätt crème fraiche
2 msk finriven pepparrot
1 krm salt
1 litet äpple
1 bit gurkor, ca 5 cm
2 rädisor
1 skiva rågbröd
1 ask krasse
Gör så här:
Skär laxen i tunna skivor. (Skär laxen riktigt tunt, det går lätt om laxen inte är helt tinad).
Blanda citronsaft, olja, salt och peppar till en dressing.
Rör ihop crème fraiche, pepparrot och salt. Ställ kallt.
Skär äpple och gurka i små tärningar, skiva rädisorna tunt.
Tärna brödet fint och rosta det i en torr, varm panna.
Lägg laxen på ett fat och häll över dressingen. Fördela äpple, gurka och rädisor på laxen. Ringla över pepparrotskräm, strö över krasse och brödtärningar. Toppa med lite riven pepparrot.
och viltfärsbiffar med lingonsås till varmrätt...
VILTFÄRSBIFFAR MED LINGONSÅS
Ingredienser, 4 Port
500 g viltfärs (tex hjort, vildsvin eller älg)
kan rekommendera hälften älg och hälften kalv som vi tog
1 ägg
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
5 malda enbär
1 tsk timjan
1 dl grädde
2 msk finhackad lök
smör till stekning
Sås:
4 dl lätt crème fraiche
2 msk kalv- eller oxbuljong
1 tsk kinesisk soya
1 dl lingonsylt
Blanda färsen med ägg, salt, peppar, enbär, timjan, grädde och lök. Forma till 8 biffar och stek i en panna ca 4 min på varje sida.
Rör ihop och koka försiktigt upp crème fraiche, buljong, soya och lingon till en sås. Servera till potatis.
SMAKLIG MÅLTID!!
Kramar Bella ♥
3 kommentarer:
Laxcarpaccion ser jättegod ut. Ja, biffarna också, förstås. :)
Hoppas du har haft en bra start på hösten!
Kram
Viltfärsbiffar lät gott!
Ha en toppen helg!
Kram Kia
Laxcarpaccio är en stoor favorit, ja jag älskar nog det mesta från havet. Hoppas allt är bra med dig vännen. Kramisar Tina
Skicka en kommentar