torsdag 11 september 2014

Blossa 2014...


Knappt är sommaren över förrän årets glögg ifrån Blossa presenteras och i år kommer den i en lila flaska som ska föra tankarna till Provence...

Vilka fina höstdagar vi haft denna vecka och adventstiderna känns onekligen ganska långt borta även man vet att de närmar sig snabbt. Såg på instagram att det redan plockats fram julsaker på Gekås och årets Blossa glögg är nu presenterad så det är nog bara att inse att sommar övergått till höst. Inspirationen till Blossa 14 är hämtad i från "de violetta dalgångarna i Provence" och smakar soltorkad lavendel. Flaskan har violetta ränder mot lila bakgrund, och ska föreställa ett stiliserat lavendelfält.

”Blossa 14 är som tidigare år gjord på en vinbas och i år har ett franskt, torrt vitt vin med hög syra blandats med ett modernt Muscatvin från Spanien. Vinblandningen har fått mognadslagra i drygt en månad och sedan kryddats med glöggsprit och lavendelsprit. Slutligen har den sötats med socker och akaciahonung.”
- Resultatet är en frisk och balanserad glögg som passar bra till såväl klassiska glöggtillbehör som mer matiga tilltugg som lagrade ostar och lufttorkad skinka, säger Maria Snitting på Blossa.

Återstår att se vad årets glögg får betyg, men först tycker jag vi njuter av solen och den höga klara höstluften dessa fina septemberdagar.

Kramar Bella 

4 kommentarer:

Villa Ell sa...

man förvånas aldrig hur julen kommer tidigare och tidigare..

Vilken härlig semester ni har haft och visst är det härligt att hösten/sensommarn fortsätter som den gör

Kram och trevlig helg
Sandra

Kia sa...

Är det redan dags!! Fin flaska. :)
Vilken liten sötnos du träffa.

Ha en toppen helg!
Kram Kia

Home2tiny sa...

Låter som en spännande smak, lavendel är ju en favorit. Men just nu sitter jag ute o solen strålar så det där med jul känns väldigt avlägset. Ha en mysig helg o hoppas du mår bra. Kramisar Tina

Mickis sa...

Glögg redan... Hua men det var en väldigt fin flaska :-)

Underbart höstväder har vi iaf så det är bara att njuta!
Kram 💜