söndag 10 augusti 2014

Semesterdagar i dur och moll...


Fångad av en stormvind... Ja, Svalkande fläktar behövdes inne på Två fröknar tidigare i veckan när jag var där tillsammans med systrarna F och deras Mamma o Mormor. Det är så kul att ha fått följa de här goa tjejerna från att de varit bebisar, storasyster som blivit så vuxen och nu till hösten ska börja skolan och lillasyster som är goaste lilla busfröet...


Som vanligt fanns det hur mycket fint som helst i butiken...


I olika stilar och prisklasser...


För er som inte varit här så ligger butiken ute på landet i en gammalt hus och på övervåningen i affären är det smala springor mellan golvplanken som det går att kika igenom och så kan man se vad som händer på undervåningen, kul för barnen :)


När vi skulle åka ifrån Två Fröknar "hittade" vi lilltjejen inne bland syrenbuskarna och storasyster lånade kameran och ville fota...


På hemvägen stannade vi till på en badplats och jag och tjejerna tog ett dopp i havet som fortfarande är riktigt varmt och gott...


Det var andra sommarlovslediga barn som fiskade krabbor på bryggan som tjejerna spanade in efter badet...


På väg till bilen stannade söta E framför björkarna och frågade om vi inte skulle ta ett kort där, tror bestämt det är någon som växt upp med att mammas kompis alltid har en kamera med och gärna fotar när det finns en passande bakgrund, ja även annars också, men ändå... :)


Fröken Bus ställde också upp på ett kort!

Halva semestern är nu avverkad och så här i halvtid kan jag väl konstatera att det varit en både bra och dålig första halvlek. Var nog så nära det gick att komma en fullständigt krasch utan att det tog helt stopp innan jag blev ledig för inte har jag mått gott nu när jag väl fått tid att ta igen mig. Inser att jag egentligen borde sjukskrivit mig flera dagar första semesterveckan, men det är något jag aldrig gjort på min semester fast jag många gånger varit sjuk när jag vart ledig så det blev dumt nog inte så den här gången heller. Vet inte varför, men det känns fel, fast det är ju lika fel att vara sjuk när man har semester och "slösa bort" semesterdagarna. Nog om det!

Jag har trots allt försökt att fånga de goda stunderna och laddat batterierna med positiv energi ifrån familj vänner. Sista dagarna har det förutom besöket på två fröknar blivit ett par spontana fikastunder på hemmaplan och i lördagskväll var vi hos vännen S på trevlig middag. När man inte är helt i balans så är det lättast att inte boka upp saker sig långt i förväg utan helt enkelt gå på dagsformen och när den är okej så tar man vara på dagen och som sagt i slutet av denna veckan har det passat att kompisarna kunnat träffats ett par timmar en förmiddag eller eftermiddag och däremellan har jag vilat.

Söndagen har varit en dag jag helst vill glömma fortast möjligt, en dag jag ville skulle ta slut innan den ens börjat, fy för att må illa i både kropp och sinne och inte veta riktigt hur man ska hantera irritationen över att allt går fel samtidigt som gråten sitter i halsen och tårarna bränner i ögat och man känner sig så ensam. Kan låta tokigt då jag inte är ensam utan har många runt mig som bryr sig, men så tom på något sätt. En god natts sömn får mig förhoppningsvis på banan igen för när man har en inbokad resa till solen och värmen i Grekland om ett par dagar och inte riktigt kan glädjas över det utan helst vill dra ett täcke över sig och bara parkera i en stuga långt bort från allt då är det inte bra, så jag gör som kungen, vänder blad och tänker att imorgon är en annan dag och då ska jag packa klart det sista och tagga inför semestern. Det vi önskade har ju gått i lås tack vare att sambon lyckats få ledigt en vecka så vi kan åka iväg tillsammans så det kommer bli bra och jag siktar på en lyckad andra halvlek av ledigheten med många höjdpunkter.

Hoppas du haft en bra helg!

Kramar Bella  

2 kommentarer:

alegningela sa...

Vad jobbigt det låter, men hoppas du lyckas vända bladet och orkar och kan glädjas och njuta av resan.
Varm kram!

Mickis sa...

Haha du gör som kungen... Vänder blad ;-)
Hoppas det känns bättre nu? Att du o sambon får en underbar semester tillsammans :-)

Ljuvliga kort bjuder du på. Vilken härlig dagni fick tillsammans.

Ha en fin måndag!
Kram ❤️