måndag 7 juli 2014

Grillad gös a la Moberg...


Champinjon, citron, rödlök, tomat, dill, färsk basilika och timjan tillsammans med salt, vitpeppar och citronpeppar fyllde vi i lördags en gös med som vi sen grillade hel i foliepaket...


Gösen hade vi fått av min bror som hade fiskelycka för några veckor sedan...


Fisken blev så god!! Enda missen var att jag hade lagt citron direkt på fyllningen och inte bara ovanpå och under fisken så en del av fyllningen blev lite besk av det vita i citronen...


Det var första gången vi grillade hel fisk så här, men absolut inte sista...


 Till åt vi egen färskpotatis och sallad från odlingslådorna ute på altanen i den ljumma sommarkvällen...

Det blev en fullträff att grilla gösen vi fått av min bror efter Per Mobergs recept som var det första som kom upp när jag googlade då vi är noviser på det här med helgrillad fisk och behövde lite tips på lämplig fyllning. Nu hoppas jag att brorsan får stor fiskelycka igen så han inte själv hinner äta upp all fisk även om det kanske kommer dröja lite då en liten bebis var beräknad till i lördags, men som ännu inte kikat ut och mött sina föräldrar för första gången. Spännande väntan :)

Här kommer receptet för den som vill prova!

GRILLAD GÖS A LA MOBERG

Ingredienser

800 g gös, gärna hel
2 st tomater
1 st rödlök
6 st champinjoner
1 st citron
1 knippe blandade örter (t ex basilika, timjan, dill)
nymalen vitpeppar
citronpeppar
2 tsk salt
2 msk olivolja
3 msk smör

Gör så här:

1. Skölj ur gösen väl. Gnid in den med 1 tsk salt och nymalen vitpeppar. Skär tomaterna, löken, citronen och champinjonerna i bitar.
2. Blanda i en skål med olivolja, örter, peppar, citronpeppar och resten av saltet.
3. Lägg gösen på ugnsfolie och fyll buken med fyllningen. Det är inte supernoga om allt inte får plats. Klicka smöret på gösen, lägg på citronskivor.
4. Slå in gösen i folie (cirka 3-4 lager). Lägg paketet på glöden 25-30 minuter, alternativt sätt paketet i ugnen i 200 gr. (Vi har gasolgrill och det funkade bra)
5. Veckla upp paketet. Om ni lagar fisken på glöden kan du även baka potatis i foliepaket, tar cirka 40-45 minuter innan de är klara.

Smaklig måltid!

Kramar Bella 

4 kommentarer:

Charlie sa...

Mums, så gott det ser ut! Tack för receptet, som jag gärna vill testa.

Stor kram!
Lotta

Nilla Q sa...

Ser väldigt gott ut! Grilla fisk på det sättet är det bästa jag vet. Tyvärr säger barnen att det är det VÄRSTA de vet....

Ha det bra!

Kram Pernilla

Snäckskalsdalen. sa...

Det ser otroligt läckert ut och jag gissar att det smakar lika gott!
Agneta kram

Mickis sa...

Tack för receptet :-)
Det ser gudomligt gott ut :-)

Har det blivit ngn lite bebis än?
Ha en fin fredag!
Kram ❤️