onsdag 3 juli 2013

Saknad och sommarstress...

 
 Sitter så här på onsdagskvällen och funderar på om jag är ensam (förmodligen inte) om att känna en stress under sommaren, man vill så gärna ta tillvara på den på bästa sätt och hinna uppleva så mycket under några få veckor när kvällarna är ljusa och dagarna förhoppningsvis varma o soliga. Kombinationen i år av att sambon jobbar nästan varje dag hela sommaren och att jag har sen semester och inte börjar förrän vecka 31 gör att jag känner att sommardagarna springer ifrån mig. Sambons långa dagar o helgarbete gör det svårt att planera saker och min sjukdom begränsar mig på ett sätt jag har lite svårt att förlika mig med. I vardagen höst, vinter o vår har jag hittat ett sätt att leva som funkar, men så här sommartid där jag som frisk orkade ta tillvara på kvällarna på ett helt annat sätt känner jag frustration. En tur längre ut på kusten efter jobbet, eller en fika nere vid Snäckan och andra trevliga sommarpärlor och träning på olika sätt, löpturer, friskis o svettis sommargympa ute mm var en självklarheter som man gjorde utan att ens tänka tanken på att det inte är alla som har möjlighet till det. Självklart uppskattade man det man gjorde, men det var liksom ingen stor grej, det var bara så livet såg ut och det var en förmån och en möjlighet som jag är glad att jag tog tillvara på åren innan jag blev sjuk. Nu är livet så mycket mer begränsat, men jag är nöjd över att bo i hus och att kunna sitta ute på altanen och läsa en bok samtidigt som solen går ner bakom träden, det är också en tillgång i livet. Ibland får man påminna sig själv om det man har även om saknade efter något annat är stor...

 
Kramar Bella

(Bilder lånade från Livet Hemma) 

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas att du kan njuta små, fina stunder nu på sommaren. Jag själv älskar att gå på loppisar och känner verkligen glädje i en liten stund på loppis./zinkadus

Bara Sara sa...

Fina bildet!
Ja ibland slås man av tacksamhet av att vara frisk men man ”glömmer” det ofta också och tar för givet att man är stark och frisk.
All styrka till dig!!

susanne sa...

Håller med dig om att sommaren kan kännas lite stressig då man vill få ut så mycket av den, helst då det är fint väder vill man stressa iväg till stranden för att sola och bada.
Jag tycker verkligen du ska åka till Gotland för det är så fint och när det är så fint väder som vi hade så kan man verkligen tro att man är utomlands.

Kramar till dig

Villa Ell sa...

Vädret som västkusten bjuder på nu så kan jag jobba någon vecka till... Värmen är Påväg sägs det!
Det är lätt hänt att saker och ting tas för givet, själv har jag fått uppleva saker som fårt mig att ändra mina tankar om det!
Måste man stressa iväg bara för att man har semester, kan man inte bara få vara hemma??? Men lämna väggarna några dagar är ju inte fel när man är ledig...
Smaskiga recept du bjuder på! Schackrutor är så gott...

Kram Sandra

Postadress Torslanda sa...

Jag förstår känslan. Nu lovar prognosen lite mer värme. Hoppas du mår bra. Kram till dig!

Fru Cissi sa...

Känner igen det där! Så svårt att hinna med under sommaren och tiden bara flyger iväg

Mickis sa...

Nu kommer det några riktigt fina dagar i helgen.. Ta var på dem på bästa sätt så att du mår bra & kan suga åt dig av solens energi :-)

I övrigt känner jag igen mig.. VILJAN finns.. men inte ORKEN...

Kram