onsdag 25 oktober 2017

Snapsprovning i Bad Gastein


Snöbeklädda toppar och typiska alphus mötte oss när vi anlände till Bad Gastein...


Första stoppet blev det llila lokala bryggeriet Durzbauer...


Här framställs prisbelönt österrikisk snaps...


Ägaren Hans Durzbauer som har bryggeriet i sitt ombyggda garage/källare berättar här om hur processen med att framställa snapsarna som görs på lokala råvaror går till...


Vi fick innan provsmakningen lära oss att i Österrike dricks inte snaps som hemma utan ska bitas av minst tre gånger och en del sorter är mer som likörer i smak och konsistens...


Smakerna var många och det var allt ifrån de sötare likörerna med smak av skogsbär, hallon och aprikos till högprocentiga snapsar såsom Zirben och Hasselnuss. En av favoriterna blev choklad med chili...


Efter provsmakningen fanns det möjlighet att köpa med sig någon flaska ifrån butiken...

Kramar Bella 

Inga kommentarer: