måndag 12 oktober 2015

Rabarber med marscarponemousse...

 
När jag hade min tjejfest i somras gjorde jag en dessert av rabarber med marscarponemousse som jag serverade i små burkar. Det är kanske inte rabarbertider just nu, men för er som fryst in bitar ifrån sommarens skörd kanske denna dessert kan var något även för höstmyset...
 
RABARBER MED MASCARPONEMOUSSE
 
15 chokladöverdragna havrekex
 
Rabarberkompott
250 g rabarber (ca 5 dl i mindre bitar)
1/2 dl vatten
1 1/2 dl socker
Ostmousse
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mascarponeost
2 tsk florsocker
1 tsk vaniljsocker
 
1. Skala eventuellt rabarbern och skär den i mindre bitar.
2. Mät upp vatten och socker i en kastrull och ge blandningen ett uppkok.
3. Lägg ner rabarberbitarna och sjud dem på svag värme tills de känns mjuka utan att gå sönder. Efter ett par minuter bör de vara mjuka och tas upp med hjälp av en hålslev. Ställ åt sidan att kallna.
4. Koka rabarberlagen ytterligare några minuter utan lock tills den reducerats och fått sirapsliknande konsistens. Ställ åt sidan att kallna.
5. Vispa grädden och vänd därefter ner mascarponeosten. Smaksätt med florsocker och vaniljsocker.
6. Bryt kexen i större bitar och varva med rabarberbitar och ostmousse. Skeda sist över rabarbersirapen.
 
Tips! Desserten blir extra fin om du serverar den i fina glas.
 
Kramar Bella

5 kommentarer:

Kia sa...

Jag rensa mitt rabarberland i fredags. Tror jag lite i frysen.

Hoppas du får en bra vecka.
Kram Kia

Majken sa...

Åhhh vad gott :-)
Jag har rabarber i frysen så jag kanske ska testa detta :-)

Hoppas allt är bra?
Kram ❤

Nilla Q sa...

Åh, så gott! Och jag har ju faktiskt rabarber i frysen! :)

Kram Pernilla

Nazima sa...

Åh, den var så god, lyckades skörda de få rabarber jag hade nyligen och fryst in, kanske skulle göra den till dessert efter en lördagsmiddag?!
Hoppas allt är bra med dig, ska kolla lite ikväll i kalendern när vi kan få ihop någon fiak/lunchdejt här med dig och Marie.
Kram Nazima

Madde sa...

Det låter verkligen gott.Mvh/Madde