måndag 8 juni 2015

Nationaldagsfirande och trevlig tjejmiddag!


Det blev i ärlighetens namn inte så mycket nationaldagsfirande för vår del i lördags, men självklart flaggade vi i blåsten, jisses vilka vindar det är så fort solen är framme och det inte regnar, när ska det bli sommar?!!



Tror inte jag är ensam om att känna att tiden inte räcker till för att träffa vännerna så mycket som man vill så jag bestämde mig förra helgen för att bjuda in mina tjejkompisar på en middag för att få tid att umgås och det blev så lyckat att nästan alla kunde komma...




Dukningen gick i rosa...



Bjöd på lite bubbel och snittar när gästerna kom...



Förutom en enkel variant med räkor, majonäs, dill och citron på kavring gjorde jag en med laxröra enl receptet nedan... 

KANAPÈER MED VARMRÖKT LAXRÖRA

Ger cirka 24 stycken. Tillagningstid 20 min.
Receptet är hämtat ur boken Systrarna Eisenmans mingelmat.
Ingredienser
300g varmrökt lax
100g Philadelphiaost
3 msk majonnäs
1 msk dill, finhackad
2 tsk rivet citronskal
salt och peppar
Ca 6 skivor ljust eller mörkt bröd
dill till garnering

Gör så här
1. Rör ihop lax, philadelphiaost, majonnäs, dill och citronskal.
2. Smaka av med salt och peppar.
3. Rosta eventuellt brödskivorna.
4. Tryck ner en utstansningsring i ett av bröden och fyll den med cirka 1 msk röra.
5. Lyft upp ringen och fortsätt på samma sätt så att det blir fyra kanapéer av varje brödskiva.
6. Det går också bra att stansa ut rundlar eller skära bröden i fyrkanter och sedan klicka ut röran.
Garnera med dill.


Tunnbrödsrullarna är en favorit...

RÄKSNURROR
 24 st

Ingredienser

500 g räkor med skal (200 g utan skal)
200 g philadelphiaost
2 msk majonäs
1,5 tsk rivet citronskal
3 msk hackad rödlök
1 tsk pepparrot
3 msk hackad dill
salt
nymalen vitpeppar
4 st mjuka rektangulära tunnbröd

Gör så här:

1. Skala och hacka räkorna.
2. Blanda räkorna, färskost, majonäs, citronskal, lök, pepparrot och dill. Smaka av med salt och peppar.
3. Fördela räkröran på bröden. Rulla ihop till rullar från långsidan. Vira först rullarna i plastfolie och därefter i aluminumfolie för stadgans skull.
4. Förvara rullarna i kylen och skär upp varje rulle i sex bitar vid servering.
5. Garnera gärna med en räka, citron och dill.


Sambon som tillbringade kvällen ute i maskinhallen och grejade med båten (helt frivilligt ska tilläggas) var snäll och agerade grillmästare och det blev lika gott som vanligt! Tack för hjälpen!!


Ni som följt bloggen ett tag vet att jag gillar att baka och göra desserter och i lördags bjöd jag bl a på fransk hallonkaka, vaniljpannacotta, chokladpudding, hemmagjord glass och rabarberkompott. Recepten kommer i nästa inlägg!


Två små söta tjejer fick följa med sin mamma och ingen var gladare än jag...

STORT TACK till mina fina vänner för att ni gjorde kvällen så lyckad på alla sätt och för att ni finns i mitt liv!!

Kramar Bella 

1 kommentar:

Nilla Q sa...

Vilken middag för dina vänner! Ser underbart ut!

Kram Pernilla