Vill tipsa om en enkel och god glass att göra i semestertider...
Du behöver ingen glassmaskin, glassen tar ca 10 min att göra och håller sedan ca 2 veckor i frysen...
LÄTTGJORD CHOKLADGLASS
ca 1,1 liter
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
200 g mörk choklad
1. Vispa grädden fluffig i en skål.
2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
3. Smält hälften av chokladen och hacka resten. Blanda ner chokladen i gräddsmeten. Spar lite av den hackade chokladen till garnering.
4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 1/2 liter. Strö resten av den hackade chokladen på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering.
TIPS!
Vid servering i strutar - Smält 50 gr mörk choklad och doppa den övre kanten på strutarna. Ställ de chokladdoppade strutarna i var sitt glas och låt chokladen stelna innan servering.
Kramar Bella ♥
4 kommentarer:
Ett recept helt i min smak plättlätt och väldans gott. Kramisar Tina
Det där låter smarrigt! :-D
Ååh supergott! Och så lätt att göra! Tack för receptet, det måste jag testa, det går åt en del glass här hemma nu :)
Hoppas du har det fint i sommarvärmen!
Många kramar aka
Mums! Är det den du bjöd på när jag var hemma hos dig? Den bar supergod , ben o jerrys kan
slänga sig i väggen!
Kram
Skicka en kommentar