måndag 30 mars 2015

Sol, snö och påskliljor...


Sol och snö som smälter i solgasset samtidigt som knoppar brister, härligt med vår!Ljungen är numera utbytt mot påskliljor i krukorna ute...

Det vill till att hänga med i väderväxlingarna så här i slutet av mars. Förra lördagen trodde jag våren kommit för att stanna och planterade påskliljor i krukorna ute. Vaknade på måndagsmorgonen till snö och sen har det varit varannan dags väder resten av veckan. Satt ute på trappan i solen en stund i helgen och tittade på snön som smälte undan i solgasset, älskar när man kan se och höra snödroppet på våren. Väderstarten på denna vecka får underkänt då det regnar här på Västkusten, men vi får hålla tummarna för att det vänder lagom till påsk. 

Annars har helgen varit ganska tråkig, kroppen sa tvärstopp i fredags så jag har bara vara varit hemma hela helgen med sprängande huvudvärk och har växlat mellan sängen och soffan. Visst är det skönt med en helg utan måsten och vila, men när man hade helt andra planer så känns det rätt trist att bli fast hemma. Det går ju inte att komma ifrån att det är trevligare när man själv väljer att slappa en hel helg och inte är tvingad till det pga av att kroppen bråkar. Nu vet jag efter ett antal år som sjuk att det inte finns något alternativ när jag hamnar i ett visst läge, det är bara att lyssna och vila annars ställer jag till det ännu mer och tiden för att komma tillbaka blir betydligt längre än om man försöker stanna i tid och tar helgen och vilar och försöker sova så mycket som möjligt.

Fick besök av vännen S på söndagseftermiddagen som kom förbi en stund med fika och det var som balsam för själen och den trevliga pratstunden var utan tvekan helgens bästa. 

Kortvecka nu och första arbetsdagen är avklarad, återstår tre innan fyra dagars påskledigt väntar, skönt!

Hoppas din vecka börjat bra!

Kramar Bella 

3 kommentarer:

Kia sa...

Vädret kunde varit bättre! Var jätte fint i lördags eftermiddag men igår och idag har det regnat hela dagen. Solen får gärna komma tillbaka igen!

Hoppas du piggat på dig!
Kram Kia

Mickis sa...

Tråkigt att helgen blev trist... hoppas påsken blir bättre :-)

Hade själv en jobbig helg.. vill bara må bra...

Ha en fin kväll!
kram ❤

Hemma på Sjuan sa...

Härligt med vårkänsla! Hoppas du mår bättre. Kram Suss