onsdag 29 maj 2013

Nya grilltillbehör och potatistips önskas?


I fredags var jag och svärmor på Saga Forms utförsäljning och lite grilltillbehör fick följa med hem, betalade 49 kr/st istället för 299 kr...
 
Grillsäsongen är igång och det blir en hel del grillning hemma hos oss under sommarhalvåret, både kött och fisk grillas flitigt, men något vi saknat är grillraster (det heter väl så) så det här var förhoppningsvis ett bra köp och något som stått på att köpa-listan ett tag. Måste passa på att tipsa om Saga Forms utförsäljningar i Borås så de har två gånger per år, kanonpriser och helt klart tillfälle att fynda för de som har vägarna förbi.
 
 
Blasten börjar nu komma upp på potatisen...
 
Veckorna går fort och snart går vi in i sommarmånaden juni och det är inte ens en månad till midsommar. Någon färskpotatis ifrån odlingslådorna lär det inte bli till midsommar med tanke på att det bara är ett par veckor sedan jag satte dem, men förhoppningsvis kan vi skörda lite senare i sommar. Jag är helt grön på det här med att odla potatis, men vet att man ska "kupa" så att potatisen absolut inte blir synlig för solljus. Frågan är hur mycket ska jag kupa? Nu börjar blasten komma upp och det måste den ju får göra, men kan du det här med att odla potatis får du jättegärna dela med dig av lite tips på hur jag ska ta hand om mina förhoppningsvis växande "knölar".
 
Kramar Bella

8 kommentarer:

Nazima sa...

Vilka fiffiga grilltillbehör, vi grillar ochså väldigt mycket under somamrhalvåret , dock endast kött, kyckling och korv, men hoppas få tummen ur och testa att lägga laxbitar på grillen.
Vd brukar du köra för marinad när ni grillar fisk?

Må så gott och ha en fortsatt bra vecka fina du!

Kramar

Melody Shih tzu sa...

Kupa rejält, annars blir knölarna gröna och giftiga!
Så roligt ochs så gott att plocka upp sin egen potatis!
Lycka till!
kram
Melodys matte

Therese sa...

Vad härligt! Får bli att göra nåt liknade nästa år då kanske energin räcker till tomten :) kram

Mickis sa...

Grillhalster är ju alltid bra. Perfekt till fisk & ex hamburgare :-)
Härligt att kunna fynda.. inget dåligt fynd du gjorde heller :-)

Tack för uppvaktningen :-)

Kram

Anonym sa...

Vad kul att du besökte och att du hittade bra grejer. H. Eva

Kia sa...

Vi får nog inte heller nån färskpotatis till midsommar men de är en bra bit påväg! Låt dem komma upp en bit och sen på med jord runt om.
Du gjorde en bra insats med den gamla tanten! Folk är så stressade idag att de inte ser mer än till sig själva och så vill de inte lägga sig i eller nått. Men ibland måste man så känn att du gjorde något bra.

Fint ni fått med belysningen och kul med lite bärbuskar. Vi har hallon, satte förra året, få se om det kommer något på dom?

Ha en toppen dag!
Kram Kia

Anonym sa...

Du skall kupa upp som en sockertopp om potatisen så du får fårer emellan raderna, eventuellt får du komplettera på med mer jord just över potatisen ser det ut som. Potatisen måste skyddas från ljus ,då blir de gröna och oätliga. Lycka till.
Just nu är Borås, ett eldorado av utförsäljningar. Jag var själv och ner i går på Sagaform köpte dels födelsedagspresenter och gåbort gåvor. Var även på Clarrius de har fina krukor och ljuslyktor mm.till mycket bra priser öppet till 9 juni.
Sen är ju Marbäck Klädförsäljning mitt favorit öppet bara lördag 10-15 söndag 11-15. Ligger mellan Ulricehamn och Gällstad med Lager157 stora butik och alla skooutleter , Odd Molly prover. Mm...
Gällstaddagarna är 17-18 augusti.
Ha det gott / Eva

Nilla Q sa...

Åh, perfekt när man kan fynda till ett sånt fantastiskt pris!!
Tyvärr, det där med potatis vet jag inget om...

Ha det bra!

Kram Pernilla